Політика

На Чернігівщині врятували від закриття школу

*Актуально

На Чернігівщині депутати від «Нашого краю» вберегли від закриття Пекарівську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів. Її закрили в червні на підставі рішення суду через приписи працівників ДСНС в області.

Натомість батьки школярів і педагогічний колектив почали відстоювати право свого навчального закладу на функціонування. Тим паче, що село, яке входить до складу Сосницької ОТГ, розташоване на значній віддалі від інших населених пунктів громади і підвозити учнів до школи можна тільки до сусіднього району.

Сьогодні під час сесії Сосницької селищної ради депутати від «Нашого краю» підтримали збереження навчального закладу. Як повідомила керівник фракції «Наш край» Ніна Смаглюк, це питання на засіданні сесії спричинило палку дискусії. Хоча потім усі депутати одноголосно підтримали відновлення роботи навчального закладу.

Рішенню депутатів передувала і підготовча робота. Помічник народного депутата України Валерія Давиденка, голова виконкому обласної організації ПП «Наш край» Юрій Музика провів консультації із керівництвом управління освіти і науки Чернігівської ОДА та Головного управління ДСНС в області. Опрацьовано шляхи організації навчального процесу та усунення виявлених раніше порушень.

«Наш край» зацікавлений, щоб школи у селах працювали і діти мали можливість отримати якісні освітні послуги.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button