Політика

На виборах у Городнянській ОТГ переміг діючий мер (Фото. ОНОВЛЕНО)

Перші вибори у новоствореній громаді, перші виборці й перші бюлетені у скриньках – у Городнянській ОТГ стартували вибори голови та майбутнього депутатського корпусу. Всі 26 дільниць відкрилися вчасно. Серйозних порушень поліція не фіксувала.

Єдине, що заважало проводити виборчий процес, це часті перебої з електроенергією. На дільницях зникало світло, а тому комісія була змушена працювати з ліхтариками. У кабінках люди теж вивчали бюлетені майже у темряві. Попри це виборці йшли на дільницю з гарним настроєм і вірою у краще життя після виборів.

Городнянська ОТГ об’єдналася однією з перших на Чернігівщині. Втім виборчий процес довелося відтермінувати більш ніж на рік через тих, хто на місцях саботував реформу й підбурював населені пункти, каже нинішній міський голова Андрій Богдан. В Городнянську ОТГ увійшло 14 населених пунктів – територіально вона буде однією з найбільших в Україні. Андрій Богдан теж балотувався на голову громади. Обіцяв стабільність, упевненість і розвиток територій.

На вибори у Городнянській ОТГ прийшло майже 51% виборців. За діючого міського голову Андрія Богдана проголосувало 47% городнянців. Його головний конкурент – самовисуванець Володимир Романчук – отримав 36% голосів. До речі, у день голосування люди помічали автобуси, які дивно підвозили виборців. Припускали, що там роздавали гроші за голоси. Утім, жодного порушника виборчого законодавства так і не впіймали.

Яна Титенок

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button