Політика

Хвалько з маленької літери: на Чернігівщині ексчиновник вихвалявся чужими здобутками

*Позиція

У бахмацькій районній газеті «Голос Присеймів’я» від 29 серпня 2020 року вийшла рекламна стаття під назвою «Віктор Міщук: людина реальних справ, а не пустих обіцянок». У ній на весь розворот ексчиновник хвалиться досягненнями, які йому нібито вдалося реалізувати на Бахмаччині, обіймаючи «високі державні посади». Втім, читачі побачили в статті значні перекручування фактів, невідповідність дійсності та відверті маніпуляції.

Наприклад, у замовному матеріалі йдеться про те, що ексчиновник Віктор Міщук, будучи головою Бахмацької РДА та райради (2015–2018 рр.), значну увагу приділяв галузі охорони здоров’я. Так, до своїх заслуг він вписав реконструкцію у Бахмачі терапевтичного відділення під поліклінічне. Насправді ж ці роботи відбулися за рахунок субвенції на соціально-економічний розвиток, яку залучив нині покійний народний депутат України Валерій Давиденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновницький феномен: на Чернігівщині нагороджують корупціонерів і ворогів децентралізації

Те саме стосується ще одного проєкту, який нібито здійснив Віктор Федорович, – зовнішнє облаштування приміщення колишньої поліклініки, де зараз розташовується Центр первинної медико-санітарної допомоги. Його реалізували за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку теж за сприяння Валерія Миколайовича Давиденка.

Загалом керівниця Бахмацької районної організації ПП «НАШ КРАЙ» Тетяна Неділько зазначає: всі кошти на розвиток громади, залучені з державного бюджету, надходили виключно за сприяння нардепа. А щодо районних програм: приймають їх 34 депутати районної ради, а втілюються вони за рахунок платників податків. Чому колишній посадовець вирішив, що це виключно його заслуга, – незрозуміло.

Також у статті Віктор Міщук стверджує, що за його ініціативи було розпочато будівництво амбулаторії в селі Бахмач. Насправді на Чернігівщині зводять аж 21 сільську лікарську амбулаторію, і роблять це згідно з Планом перспективного розвитку Чернігівської області на 2019–2021 рр. і в межах реформи сільської медицини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому такі чиновники, як Віктор Міщук на Чернігівщині, влаштували саботаж президентської політики децентралізації

Ще одна справа, яку ексчиновник приписує собі, але не має до неї жодного стосунку – зроблене вуличне освітлення в Бахмачі, Гайвороні та Матіївці. Ці села самостійно збирали документацію та подавалися на проєкт ЄС-ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», що фінансується Європейським Союзом. Таким чином у селах змогли встановити 147 енергоощадних світильників. Єдине, що зробив тут Віктор Міщук, – правильно їх порахував.

Якщо ж говорити про реальні справи Віктора Міщука, можна зупинитися на згаданому в статті капітальному ремонті Будинку культури: нині розслідується кримінальне провадження за фактом розтрати під час ремонту понад 2 мільйонів гривень.

Сюди ж зарахуємо саботаж децентралізації, керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння та офіційне визнання корупціонером – про ці свої «здобутки» Віктор Федорович чомусь не згадує. Як і про те, що в грудні 2018 року депутати Бахмацької районної ради висловили йому недовіру. Так достроково й недостойно завершилася політична кар’єра Віктора Міщука.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Вадим Петренко

Ще статті по темі

Back to top button