Політика

«Наш край» проти закриття поштових відділень у селах

*Актуально

Депутати «Нашого краю» в Чернігівській обласній раді підтримали звернення щодо неприпустимості закриття поштових відділень у селах із населенням менше 2 000 жителів.

Згідно з документом, «нововведення» стосуватиметься понад 90% населених пунктів області, що спричинить значне погіршення поштового, пенсійного, побутового та інших видів обслуговування населення та призведе до соціального напруження в регіоні.

«Мешканці громад області також стурбовані тим, що така організація роботи поштових відділень призведе до звільнення працівників, створить незручності в отриманні пенсій, кореспонденцій, преси та загалом істотно знизить якість надання послуг», – йдеться в тексті звернення.

Депутати Чернігівської обласної ради висловили одностайну незгоду з цим нововведенням і попросили уряд та «Укрпошту» терміново переглянути рішення про скорочення поштових відділень у населених пунктах Чернігівської області, кількість населення в яких становить менше 2 000 жителів.

Депутати «Нашого краю» переконані, що реформування має бути продуманим і не погіршувати якості життя в сільській місцевості.

Довідка: у Чернігівській області з 1 червня буде впроваджуватися проект «Сільське відділення». Із 443 сільських поштових відділень (усього в області – 535) до пілотного проекту будуть включені 433. До цих населених пунктів кілька разів на тиждень приїздитиме мобільна поштова бригада (начальник відділення, водій-кур’єр і листоноша), працівники якої доставлятимуть кореспонденцію, пенсії та прийматимуть платежі від населення.

Періодичність приїзду поштової бригади залежатиме від кількості жителів у селах: до 100 мешканців – раз на тиждень, до 500 жителів – двічі, до 1200 – тричі. З-понад 1 400 сіл Чернігівщини зміни в роботі відділень зв’язку стосуватимуться понад 1 200 (до 85%). Необхідність реформування поштових відділень у селах в «Укрпошті» пояснюють необхідністю їх оптимізації.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button