Політика

Ким працюють новообрані депутати Чернігівської міської ради?

Оновлена Чернігівська міська рада переважно складається із бізнесменів, освітян та чиновників, а ще три обранці на момент обрання були безробітними. Детальніше про склад новообраної Чернігівської міської ради читайте у дослідженні громадської організації «Агенція міських ініціатив» в рамках кампанії «Атестація депутатів місцевих рад».

За результатами виборів до міської ради пройшли депутати від 5 політичних сил:ПП «Рідний дім» (26 депутатів з 42-х), ПП «Слуга народу» (4 депутата), ПП «Наш край» (4 депутата), ПП «Європейська солідарність» (4 депутата) та ПП «Опозиційна платформа – За життя» (4 депутата). З 42 новообраних депутатів лише 14обрано вперше, решта – 28 депутатів вже мають депутатський досвід у попередньому скликанні.

В раді представлено 17 жінок (40,5%) та 25 чоловіків (59,5%). Фракція «Опозиційна платформа – За життя» складається винятково з чоловіків. Серед новообраного складу депутатів найбільше підприємців (40,7%), 24 % чиновників,19 % освітян та тих, хто має інший рід діяльності складає 16,3%.

Наразі на сайті міської ради вже оновлено список депутатів та розміщені їх біографії в розділі «Депутати міської ради» за посиланням: https://chernigiv-rada.gov.ua/deputat/.

Щодо змісту оприлюднених біографій, то оприлюднена інформація є переважно шаблонною і містить інформацію про дату народження, місце роботи, найменування фракції та не всі депутати мають інформацію про прийом виборців та контактні дані. У жодного депутата немає інформації про освіту, досвід роботи, сімейний стан, партійну приналежність, наявність представницького мандату та судимості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Чернігова з’явився «жлобомер» (Фотофакт)

Більшість депутатів працюють на керівних посадах у ТОВ, ПП та ін.(Гриць Віталій, Вікторія Лазаренко, Олександр Луценко, Ігор Мандровний, Наталія Рашина, Роман Резнік, Марина Рейко, Віктор Сехін, Олена Стрілець та Максим Черненок).Демченко Катеринає радницеюдирекора ТОВ.

6 депутатів є приватними підприємцями (Юлія Дарницька, Павло Гармаш, Володимир Коваленко, ВячеславЛетута, Юлія Лобачова та Юрій Тарасовець).

У сфері освіти працює Василь Білогура, який є начальником управління освіти Чернігівської міської ради, Інна Левченко, яка працює директором школи №11, Лариса Лесун (директор школи №33), Наталія Малець (директор школи №20), Вікторія Овчаренко (директор гімназії №31), Ірина Соломаха (радник ректора ЧНУ «Чернігівський колегіум») та Артем Тарасенко (доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування НУ «Чернігівська політехніка»).

Також серед депутатів є генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня № 2» Владислав Кухар та генеральний директор КНП «Пологовий будинок»Галина Леник.

Ще 8 депутатів займають керівні посади у профільних управліннях міської ради, комунальних установах та підприємствах: Андрій Дериземля (начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради), Регіна Гусак (директор Чернігівського навчально-реабілітаційного центру №2 Чернігівської міської ради), Павло Вовк (заступник директора КП «Чернігівводоканал»), Руслан Волок (начальник КП АТП-2528 Чернігівської міської ради), Ірина Должикова (директор КП «Міський Палац культури імені В.Радченка»), Віталій Хрустицький (начальник КП «Муніципальна варта» Чернігівської міської ради) та Олександр Шевчук (начальник управління культури та туризму Чернігівської міської ради).

Олександр Ломакообраний секретарем Чернігівської міської ради.

Двоє депутатів очолюють та працюють в громадських організаціях: Віталій Голець (голова правління ЧМГО «Сила громади») та Віктор Бистров (голова Чернігівської міської ГО «Федерація футболу»).

Дмитро Митрофанов працює тренером-викладачем Чернігівської обласної ДЮСШ з олімпійських видів спорту. Сергій Кирієнко працює помічником адвоката.Віктор Бережний є директором «Архітектурне бюро «СКП-Плюс».

Троє депутатів,  відповідно до інформації на сайті міської ради, тимчасово не працюють: Марія Родикова, Наталія Хольченкова та Роман Старіков.

Також на сайті міської ради розміщені контактні дані депутатів та дані щодо часу і місця проведення прийомів громадян. Відсутня інформація про прийом громадян у 14 депутатів – Павло Вовк (ПП «Опозиційна платформа – За життя»), Руслан Волок (ПП «Рідний дім»), Павло Гармаш (ПП «Опозиційна платформа – За життя»), Юлія Дарницька (ПП «Рідний дім»), Катерина Демченко (ПП «Слуга народу»), Вікторія Лазаренко (ПП «Рідний дім»), Юлія Лобачова (ПП «Рідний дім»), Олександр Луценко (ПП «Наш край»), Ігор Мандровний (ПП «Європейська солідарність»), Дмитро Митрофанов (ПП «Рідний дім»), Наталія Рашина (ПП «Наш край»), Марина Рейко (ПП «Європейська солідарність»), Марія Родикова(ПП «Наш край») та Роман Старіков (ПП «Рідний дім»).

Інфографіка 800x2000 пікс (1)

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Громадська організація «Агенція міських ініціатив»

Ще статті по темі

Back to top button