Політика

«Наш край» виступив на захист інтересів чернігівців щодо врегулювання питання тарифів і недопущення їх зростання

*Актуально

Депутати від партії «Наш край» у Чернігівській міській раді підтримали звернення до Кабінету Міністрів України щодо врегулювання питання тарифів і недопущення їх зростання.

Як повідомив керівник фракції Олександр Луценко, питання тарифів стосується всіх і сьогодні хвилює багатьох чернігівців. На засідання сесії прийшла ініціативна група мешканців міста, які заявили про необґрунтоване підвищення тарифів та неможливість платити за новими розцінками. «Наш край» вважає зростання тарифів неприпустимим.

Наприкінці 2020 – на початку 2021 року ухвалено низку владних рішень, що передбачають зростання вартості електроенергії, газу і тепла для населення. Зокрема, уряд скасував пільговий тариф на перші 100 кВт/год електроенергії, відтепер її вартість становить 1,68 грн за кВт/год, хоча раніше ми сплачували 0,90 грн. На 14% «Нафтогаз» підвищив ціну газу для побутових клієнтів у січні 2021 року (з 6,33 до 7,22 грн/куб.). На черзі – здорожчання теплопостачання.

143745855_231531661850049_2557280122324912007_n

«Ми виступаємо на захист інтересів чернігівців і категорично проти підвищення тарифів на газ, електроенергію і тепло. Адже у період пандемії та пов’язаної з нею економічної кризи держава має дбати про своїх громадян, а не посилювати на них економічний тиск, що призведе до ще більшого збідніння людей», – наголосив Олександр Луценко.

Також «Наш край» пропонував направити звернення до Президента України Володимира Зеленського, адже стаття 48 Конституції України гарантує кожному громадянину України право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї, а президент виступає Гарантом Конституції.

«З огляду на рівень реальних доходів населення, подальше підвищення цін на енергоносії призведе до прямого порушення цих прав українських громадян. Тому вважаємо за необхідне звернутися до Президента України як гаранта Конституції вжити невідкладних заходів із недопущення зростання цін на електричну енергію та природний газ для населення та закладів і установ соціального спрямування», – наголосив Олександр Луценко. На жаль, пропозицію «Нашого краю» не врахували.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button