Політика

«Наш край» вимагає від влади прозорості в переговорах із МВФ

Переговори з МВФ про умови надання кредитів мають відбуватися публічно та з урахуванням інтересів українців. Про це заявив співголова партії «Наш край», народний депутат Антон Кіссе.

За його словами, українська влада, прикриваючись «вимогами» МВФ, готова впроваджувати будь-які антисоціальні ініціативи.

«Немає сумніву, що умови МВФ здебільшого є неприйнятними для українців, проте українська влада почасти перевершує кредиторів за цинізмом, із яким збирається відбирати копійку в зубожілого населення. Задля уникнення спекуляцій і необґрунтованого погіршення соціальних стандартів усі переговори з фондом мають відбуватися публічно та прозоро», – зазначив Антон Кіссе.

Співголова партії зазначив, що нещодавня заява віце-прем’єра Розенка про відмову від підвищення пенсійного віку в переговорах із МВФ стала можливою лише під тиском громадськості.

«Але це не означає, що ця та інші антисоціальні ініціативи остаточно зняті з порядку денного переговорів. Урядовці постійно вдаються до заяв, що взаємно виключають одна одну: будемо підвищувати пенсійний вік, не будемо, знову будемо.

Це можливо лише в умовах непрозорості переговорів. Усі вимоги МВФ та пропозиції уряду мають бути озвучені. І тільки після схвалення українською громадою можуть бути погоджені. Іншого шляху немає», – наголосив народний депутат.

Загалом співголова «Нашого краю» закликав владу відмовитись від експериментів із пенсійним віком і тиском на підприємців, а зосередити свою увагу на викоріненні корупції та детінізації економіки.

«Боротьба з корупцією, виведення економіки з тіні, припинення зловживань на державних підприємствах і закупівлях – є дієвими механізмами боротьби проти системних фінансових проблем держави. Це дасть змогу уникнути невмотивованого тиску на людей, які і так «затягли паски» через економічну ситуацію в країні», – зробив висновок Антон Кіссе.

Нагадаємо, 18 січня 2017 року стало відомо, що для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом Україна повинна підвищити пенсійний вік і для чоловіків, і для жінок до 63 років.

Учора віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив про зняття питання про підвищення пенсійного віку з переговорів із Міжнародним валютним фондом із підготовки нової редакції Меморандуму про співробітництво за програмою EFF.

unnamed

Ще статті по темі

Back to top button