Політика

Новини 206 округу: за кандидата агітують із ймовірними ознаками використання адмінресурсу (Фото)

У неділю, 13 лютого, в окрузі №206 на Чернігівщині представники Громадянської мережі ОПОРА зафіксували друковані агітаційні матеріали на білбордах на користь кандидата у народні депутати України Олександра Ломаки («УДАР Віталія Кличка») з ознаками використання адміністративного ресурсу, що є недотриманням демократичних міжнародних стандартів.

Зокрема, у місті Чернігові на перехресті проспекту Перемоги та вул. Хлібопекарської, а також на перехресті вул. Івана Мазепи та вул. Любецької представники ОПОРИ виявили друковані агітаційні матеріали, розміщені на носіях зовнішньої реклами (білбордах), які, відповідно до зазначеного маркування, виготовлені з виборчого фонду кандидата у народні депутати України Олександра Ломаки.

Матеріали передвиборної агітації виконані в червоно-білих кольорах партії «УДАР Віталія Кличка», містять логотип цієї політичної сили, прізвище та ім’я кандидата Олександра Ломаки, напис «Наш кандидат у народні депутати» та згадку громад Чернігівщини, а також імені та прізвища чинного чернігівського міського голови Владислава Атрошенка.

Відповідно до пунктів 2-3 частини 1 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», участь у передвиборній агітації забороняється органам виконавчої влади, органам влади Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронних органам і судам; у робочий час посадовим і службовим особам цих органів, крім випадків, коли відповідна посадова чи службова особа є кандидатом у депутати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК зареєструвала ще п’ятьох кандидатів у нардепи на Чернігівщині

Нагадаємо, що під час XXV з’їзду політичної партії «УДАР Віталія Кличка», на якому делегати приймали рішення про висування Олександра Ломаки кандидатом у народні депутати у виборчому окрузі №206, на його підтримку також виступив чернігівський міський голова, лідер політичної партії «Рідний дім» Владислав Атрошенко.

«Сьогодні ми являємося активними учасниками виборчого процесу спільно з партією «УДАР». Політична партія «Рідний дім» вітає висування політичною партією «УДАР» секретаря Чернігівської міської ради Олександра Ломако. Це потужний кандидат. Я можу надзвичайно високо охарактеризувати його моральні і ділові якості. Він є надзвичайно проукраїнським, надзвичайно надійним, стабільним і прогнозованим. Це найголовніші якості, яких, на жаль, немає в багатьох наших керманичів»,  зазначив міський голова Чернігова.

Також нагадаємо, що під час форуму за нові можливості Чернігівщини, який відбувся 25 січня 2022 року, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та голови інших громад Чернігівщини запропонували свою підтримку Олександру Ломаку як кандидату в народні депутати України у виборчому окрузі №206 під час проміжних виборів народного депутата України 27 березня 2022 року. Про це повідомляв і сам Олександр Ломако на офіційній сторінці у соцмережі Facebook.

Також інформацію про це опублікували на першій шпальті газети «Деснянська правда» (випуск за 27 січня 2022 року). Матеріал вийшов із заголовком «Владислав Атрошенко і голови громад висунули єдиного кандидата в народні депутати по 206-му виборчому округу  Олександра Ломако».

Представники Громадянської мережі ОПОРА зафіксували в Чернігові сітілайт із зображенням першої шпальти цього випуску газети «Деснянська правда» 11 лютого 2022 року, коли Олександр Ломако уже був офіційно зареєстрованим кандидатом.

Згідно з частиною 8 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», забороняється розміщення політичної реклами в одному блоці з комерційною чи соціальною рекламою. Під час виборчого процесу забороняється використання у комерційній та соціальній рекламі прізвищ чи портретів кандидатів у депутати; назв чи символіки партій  суб’єктів виборчого процесу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: ОПОРА

Ще статті по темі

Back to top button