Політика

Огляд сесії Чернігівської міськради від «Нашого краю»

Сесія Чернігівської міської ради, окрім обрання секретаря міськради, розглянула низку важливих питань життєдіяльності міської громади.

На жаль, депутати не підтримали запропонованого фракцією «Наш край» проекту рішення «Про внесення змін до Програми сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки». Зміни до програми запропоновані на основі численних звернень громадян та аналізу діяльності ОСББ у місті Чернігові. Вони стосуються зростання майже удвічі фінансового забезпечення цієї програми, що дасть змогу збільшити обсяг виконаних робіт щодо утеплення будинків, заміни застарілих систем водопостачання і водовідведення, енергозбереження тощо. Також у запропонованих змінах визначені терміни розгляду документів і укладання договорів, що посилить організаційно-управлінську взаємодію та відповідальність сторін. Чернігівська міська рада не внесла проект рішення від «Нашого краю» до порядку денного без пояснення причин.

Депутати відклали до чергової сесії питання про утворення постійної комісії Чернігівської міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку та енергозбереження, до складу якої мав би увійти депутат від «Нашого краю» Віктор Бистров. Депутати вирішили прийняти рішення за участю Віктора Бистрова.

Фракція «Наш край» голосувала «за» внесення змін до Програми підтримки громадських організацій міста Чернігова на 2017 рік.

Натомість депутати «Нашого краю» не підтримали чергового збільшення вартості проекту зі спорудження тимчасового пункту тримання безпритульних тварин із 6 млн грн до 10 млн грн. Адже таке витрачання коштів бюджету є непрофесійним і безвідповідальним. Збільшення вартості притулку для тварин розглядали на сесії вже втретє: спершу вартість проекту становила 3 млн грн, потім – 6 млн грн, а зараз майже 10 млн грн. Заступник начальника управління ЖКГ міськради пояснив, що збільшення кошторису відбулося через необхідність придбання обладнання, адже передбачається, що в притулку для тварин будуть дві операційні, рентген-апарат, УЗД-апарат тощо. Депутат від «Нашого краю», головний лікар дитячої поліклініки № 2 Ганна Якубова зазначила, що не кожна лікарня має дві операційні. «Я не хочу, щоб собаки були в кращих умовах, аніж діти», – наголосила вона. Її позицію підтримав і депутат від «Нашого краю» Володимир Коваленко. «Хочеться, аби депутати співчували не тільки собакам, вовкам, а й дітям», – зазначив він. Проте депутати з інших фракцій Чернігівської міськради проголосували за це рішення.

Підтримав «Наш край» рішення міськради щодо звернення до обласної ради про передання у комунальну власність міста з державної двох земельних ділянок поблизу Березового гаю, які мають увійти до складу майбутнього парку.

Також фракція «Наш край» принципово голосувала за створення районного парку, оскільки це питання є дуже нагальним для мешканців мікрорайону. Депутати Чернігівської міської ради погодили, що зелена зона обмежуватиметься вулицями Кільцева, Пухова, Бобровицька та Ганцова. Більш чіткі межі районний парк отримає після відповіді Чернігівської обласної державної адміністрації щодо повернення у власність міста двох земельних ділянок площею 0,5 га, на яких раніше планувалося будівництво багатоповерхівок.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

5 коментарів

  1. Шановна «прес-служба»! Не оприлюднюйте, будь-ласка, недостовірну інформацію. Проект рішення, згаданий у вашому дописі, разом з юридичним висновком, а також висновками фінансового управління та управління ЖКГ було роздано кожному депутату ОСОБИСТО перед початком пленарного засідання.

  2. Офіційно на сесії не було озвучено, чому проект рішення не включено до порядку денного. Окрім, звичайно «прозорого» натяку міського голови

    1. На жаль, депутати не підтримали запропонованого фракцією «Наш край» проекту рішення «Про внесення змін до Програми сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки».
      Джерело: http://cheline.com.ua/news/politics/oglyad-sesiyi-chernigivskoyi-miskradi-vid-nashogo-krayu-83519
      © Чeline | cheline.com.ua/

  3. зачем вообще писать об этих недобитых регионалах-аналах )) я заметил что на этом сайте только про наш край-добивай и пишите, заепали … проплаченые или как ????????

Back to top button