Політика

Підтримаймо Порошенка! Збережімо Україну!

*ІМІДЖ

Чинний глава країни Петро Порошенко готовий до другої президентської каденції, аби гарантувати незворотність європейської та євроатлантичної інтеграції, а також єдності України.

«У моїй президентській роботі траплялося різне: успіхи, невдачі, точні розрахунки та помилки, приємні моменти і смутні, радості та печалі, достоїнства і недоліки. Слава Богу, є чим пишатися і є за що просити вибачення. Але кожен мій крок, вдалий чи ні, ніколи не суперечив стратегії на повний розрив із колоніальним минулим, на власний шлях України, на цивілізаційний союз із Європою. І ми не маємо права зупинитися на півдорозі», – зазначив Петро Порошенко.

Сьогодні головна стратегія Петра Порошенка базується на пріоритетних для України напрямах – розвитку агропромислового комплексу, ІТ, машинобудування, туризму та покращення економічної ситуації загалом.

3

Основні програмні засади кандидата на пост Президента Петра Порошенка:

  • Щоб вистояти у нинішніх умовах, Україна має стати «великою європейською державою щасливих людей».
  • Україна поступово долає кризу і бідність: ВВП росте 12 кварталів поспіль, але війна уповільнює цей процес. Завдяки економічній стабілізації з’явилася можливість збільшити виплати нашим воїнам (тепер на передовій наші хлопці отримують 24 тис. грн), збільшити пенсії і соціальні допомоги. Попри значні витрати на оборону сферу, жодної затримки із виплатами заробітних плат, пенсій, соціальних допомог за останні роки не було.
  • Україні потрібен «холодний мир» із Росією. Однак обов’язковою умовою цього миру є звільнення Криму і всього Донбасу. Досягнути цього можна політично-дипломатичним шляхом. Але запорукою цього миру є лише потужна українська армія.
  • Томос про автокефалію Православної церкви України – важливий крок для зміцнення державного суверенітету.
  • Політичний курс України – на членство в ЄС і НАТО. Причому Україна увійде до Північноатлантичного альянсу «як регіональний лідер, який зупинив поширення російської агресії», пообіцяв Порошенко. За його словами, Україна отримає програму додаткового членства в НАТО в разі його повторного обрання.

Владі Петра Порошенка вдалося зупинити піке, в яке економіка увійшла влітку 2012 року. Вже у 2016 році ситуацію в Україні вдалося стабілізувати, попри численні виклики, серед яких – втрата територій, що робили вагомий внесок у промислове виробництво та валовий внутрішній продукт. Завдяки Порошенку було скасовано тисячі бюрократичних процедур і ліцензій, відбувся перехід в онлайн сотень дозвільних процедур, ліквідація банків-пустишок і запуск системи держзакупівель ProZorro.

2

Петру Порошенку вдалося досягти відновлення української армії, посилення обороноздатності та продовження реформ Збройних сил. Українська армія зараз, як ніколи, наблизилася до стандартів НАТО та може протистояти агресору на сході. Лише за чинного Президента нарешті запрацював процес децентралізації. Місцева влада отримала і повноваження, і гроші. Ми стали ближчими до європейського суспільства через запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

Чинному Президенту України належить ініціатива створення єдиної помісної церкви в Україні. Він зміг відновити історичну справедливість і домігся отримання Томосу для Православної церкви України. Адже православ’я в Києві з’явилося значно раніше, ніж у Москві. Зроблено значні кроки на підтримку української мови та культури.

Для збереження України, її територіальної цілісності, поступового руху до економічного розвитку необхідне продовження обраного курсу, а також – режиму санкцій проти Росії і подальше існування міжнародної коаліції на підтримку цих санкцій. Забезпечити все це зможе тільки Петро Порошенко, який має значний досвід дипломатичної діяльності та авторитет на міжнародній арені. Згадаймо: не так давно голова Європейської ради Дональд Туск наголосив, що «репутація Порошенка й України є високою у всіх європейських столицях». Підтримуючи іншого кандидата, ми наражаємося на небезпеку втрати всіх своїх здобутків за останні роки, занурення країни у системну політичну кризу, що поставить під загрозу подальше існування держави. Підтримаймо Порошенка! Збережімо Україну!

Володимир Чорній

Ще статті по темі

Back to top button