Політика

Порядний депутат: Віктор Тарасов як феномен чернігівської політики

*Актуально

Порядний політик ніколи не обростає павутинням популістичних обіцянок, не ховається за розпіарені політичні бренди і завжди відстоює інтереси своїх виборців. Саме таким знають у Чернігові відомого активіста, правника і депутата міської ради Віктора Тарасова. Про його світоглядні позиції, перспективи, політичний і життєвий – далі в інтерв’ю.

БІОГРАФІЧНА ДОВІДКА:

Віктор Тарасов, 39 років, виконавчий директор громадської організації «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини». Депутат Чернігівської міської ради. Член партії «Європейська солідарність». Одружений. З дружиною виховують сина.

Пане Вікторе, у 2015 році ви стали депутатом Чернігівської міської ради. Що вас спонукало йти в політику?

Свого часу Уїнстон Черчилль сказав геніальну фразу – «Якщо ви не цікавитеся політикою, тоді політика почне цікавитися вами». Це дуже правильні слова. Важко бути осторонь процесів, які відбуваються у державі. Загалом я з дитинства цікавлюся подіями і політикою. Намагався завжди бути в курсі подій. Читав газети, дивився телевізор. Поступово долучався до вирішення нагальних проблем як громадський активіст і у 2015 році чернігівці мене обрали депутатом міськради. Політика – це механізм особистого долучення до важливих подій в країні та місті. Це механізм ефективної допомоги людям. І звичайно ж, політика – це механізм позитивних змін.

Ви досвідчений юрист. Чи допомагають юридичні знання в депутатській роботі?

Безумовно. Юридична обізнаність стає в нагоді. Особливо під час роботи з документами, проектами рішень, нормативними актами. Але це не головне. Важлива готовність і бажання допомагати людям, з головою занурюватися в суть проблем і докладати максимум зусиль для їх вирішення.

Ваші основні депутатські досягнення?

Найголовніше досягнення те, що я не продався і не «зіпсувався» як депутат. В депутатській роботі багато спокус. Для мене це принципово важливо. Бути чесним, порядним і не прогинатися перед грошовими мішками. Це відчуття святої свободи і власної сили. Мені точно не соромно дивитися в очі виборцям. За роки депутатської роботи мені вдалося допомогти багатьом людям. Це різні інфраструктурні проекти, ремонти доріг, питання благоустрою, моменти соціальної сфери.

Чому йдете на місцеві вибори саме з партією «Європейська солідарність»?

Нині «Європейська солідарність» є найбільш ідеологічною політичною силою, яка чітко виконує і декларує свої пріоритети й цінності: європейський вектор, захист української культури, оборона, територіальна цілісність, протидія агресору. У зв’язку із відомими подіями в країні, зараз це опозиційна політична сила.

Які основні проблеми є зараз в Чернігові і чи готові ви долучатися до їх вирішення?

Проблем вдосталь. Це і громадський транспорт, і комунальна сфера, і благоустрій. Важливою проблемою також є ігнорування міською владою думок чернігівців. Влада одноосібно без громадських слухань вирішує як витрачати сотні мільйонів бюджетних коштів. Міська влада і міський голова не хочуть чути думку громадян. Так не має бути. Саме чернігівці повинні вказувати вектор руху міській владі.

Хотілося б почути вашу думку не як політика, а як громадянина. На місцевих виборах 25 жовтня 2020 року за які цінності будуть голосувати чернігівці?

Європейський вектор незворотній. Гадаю, це всім уже зрозуміло. Вибір ясний – це європейська інтеграція. Чернігів обов’язково стане добротним європейським містом, де люди житимуть в достатку, в безпеці і пишатимуться тим, що вони чернігівці – жителі найщасливішого українського міста.

Лілія Криворучко

Ще статті по темі

Back to top button