Політика

Православні олігархи з «Опоблоку» фінансують московські церкви, – архієпископ Євстратій

УПЦ МП отримує фінансову підтримку, зокрема від нардепів з «Опозиційного блоку» Вадима Новинського, Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна, а також олігарха Дмитра Фірташа.

Про це заявив архієпископ Чернігівський і Ніжинський, секретар Священного Синоду УПЦ КП, голова Інформаційного управління Київської Патріархії Євстратій.

«Через так званих православних олігархів в українську церковну справу вкладаються російські гроші, або гроші, пов’язані з Росією. Спочатку серед олігархів був такий собі Віктор Нусенкіс, а зараз цю роль виконує Новинський», розказав він.

Серед спонсорів Української православної церкви Московського патріархату архієпископ  також назвав Фірташа, Бойка і Льовочкіна.

«Серед тих, хто про себе заявляв, це і Фірташ, і  Бойко, і Льовочкін. Головний спонсорський внесок Фірташа – це телеканал «Інтер», прямі трансляції, постійна реклама, репортажі тощо. На «хресній ході» 27 числа тільки одних телекамер було 35 штук, для організації прямої трансляції. Це ж коштує не одну копійку і не одну тисячу», наголосив Євстратій.

Джерело: espreso.tv

Ще статті по темі

Back to top button