Перші вибори голів об’єднаних громад на ЧернігівщиніПолітика

Володимир Гордюк має намір запровадити у Сновську бюджет участі

Відомий сновський підприємець, кандидат на посаду міського голови від «Нашого краю» Володимир Гордюк йде на вибори із прогресивною програмою розвитку громади.

Вона передбачає ряд першочергових дій, завдяки яким активізується економічний розвиток Сновської ОТГ, а це означає, що в громаді розвиватиметься підприємництво, вона стане інвестиційно привабливою, будуть створені нові високооплачувані робочі місця та комфортне життя для кожного члена громади.

Серед запропонованих «ноу-хау» — бюджет участі, що вже впроваджується у багатьох містах України, у тому числі у Чернігові. Наприклад, на проекти містян у бюджеті обласному центрі Чернігівщини на 2016 рік витрачено близько 4,8 млн. гривень.

У Сновську бюджет участі (громадський бюджет), на думку В.Гордюка, надасть можливість громадянам вирішити важливі, на їх переконання, проблеми свого двору, вулиці, мікрорайону чи навіть всього міста. На проекти мешканців міста буде передбачена частина бюджету громади.

Зокрема, для багатьох населених пунктів ОТГ дуже гостро стоїть проблема з ремонтом доріг, модернізацією вуличного освітлення, вдосконалення системи збирання та вивезення твердих побутових відходів.

«Завдяки децентралізації місцеві бюджети матимуть щонайменше втричі більше грошей. Це дасть змогу реально багато зробити для людей. Головне – грошима розпоряджатиметься громада, а не розкрадатимуть чиновники, як це було завжди. Жителі перших об’єднаних громад уже відчули ці переваги і називають свої ОТГ «децентралізаційним раєм». Ми в Сновській громаді також зробимо такий рай», – запевняє В. Гордюк.

політична реклама

Ще статті по темі

Back to top button