Політика

У Чернігові депутати пропонують у період пандемії зменшити оподаткування ФОП І-ІІ груп

*Актуально

Підтримати чернігівських підприємців і зменшити удвічі податкове навантаження на бізнес запропонували під час сесії Чернігівської міської ради представники фракції «Наш край».

Керівник фракції «Наш край» Олександр Луценко наголосив на необхідності реальної, а не декларативної підтримки підприємництва в Чернігові. Він акцентував, що пропоноване у проєкті рішення збереження ставки єдиного податку для підприємців II групи в розмірі 18% не відповідає сьогоднішнім потребам. «Ми нібито говоримо про минулі роки, коли ФОПи працювали без карантинних обмежень. Цього року доходи більшості підприємців зменшилися учетверо», – сказав Олександр Луценко.

Для зниження податкового навантаження він запропонував встановити ставки податків для I групи – 5% розміру прожиткового мінімуму, для II групи – 10% розміру мінімальної заробітної плати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада проголосувала за відтермінування обов’язкових касових апаратів для ФОПів

Також Олександр Луценко вніс пропозицію підготувати проєкт програми зменшення податкового навантаження для підприємців Чернігова. «Відсутність ефективної підтримки малого та середнього бізнесу може призвести до його повної зупинки і, як наслідок, втрати джерела надходження до бюджету вже у 2021 році», – зауважив він. Чернігівські підприємці потребують підтримки, зважаючи на перспективи запровадження кількатижневого локдауну.

Віктор Бистров під час розгляду програми підтримки малого і середнього підприємництва у м. Чернігові на 2021-2025 роки зазначив, що насправді програма повністю дублює попередню. А найбільша сума фінансування (у розмірі 300 тис. грн) передбачена… на заходи з відзначення Дня підприємця.

У «Нашому краї» переконані, що у період пандемії коронавірусу, якщо влада не спроможна підтримати малий і середній бізнес, то має хоча б зменшити наявне податкове навантаження і тиск на підприємців.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button