Політика

Проведення парламентських виборів має бути належним чином забезпеченим, – депутат облради

*Актуально

Вибори до Верховної Ради України, заплановані на 21 липня, виявили «готовність» як політиків, так і державних інституцій.

Як зазначив депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Сергій Баришовець, деякі політики почали жонглювати перед виборцями термінами виборів, закриванням і відкриванням списків, скасуванням мажоритарних округів.

«Але кожному зрозуміло, що це – прикриття їхньої невпевненості та неготовності. Водночас Центральна виборча комісія, яка ще не оговталася від проведення президентських виборів, каже, що існують проблеми з проведенням публічних закупівель для забезпечення розпочатого виборчого процесу. Це, на її думку, потребує змін до законодавства», – пояснив депутат.

«Наш край» закликає владу забезпечити належне проведення парламентських виборів. Мають бути забезпечені всі процедури, надруковані всі документи та бюлетені, підготовлені приміщення й інфраструктура. Вибори повинні відбутися на бездоганному рівні.

Довідково: Центральна виборча комісія вітає будь-які кроки, спрямовані на розв’язання проблеми з організацією публічних закупівель для забезпечення розпочатого виборчого процесу. Та очікує якнайшвидшого внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» чи прийняття у встановленому законом порядку іншого нормативного акта, який комплексно вирішить згадану проблему, що належить до компетенції органів державної влади, відповідальних за реалізацію державної політики в сфері публічних закупівель та контроль використання коштів Державного бюджету України.

Прес-служба обласної організації партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button