Політика

Розроблено положення про передачу лісів громадам

*Актуально

У Чернігівській області за сприяння «Нашого краю» розроблено проект положення передачі лісів райагролісгоспів об’єднаним територіальним громадам. Перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук (від «Нашого краю») та депутат обласної ради від «Нашого краю», виконавчий директор регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко у селі Кіпті (центрі однойменної ОТГ) провели нараду щодо механізмів передачі лісів громадам.

За словами Ірини Грозенко, представники громад внесли низку пропозицій. «У кожній громаді є своя специфіка, але положення має бути універсальним і забезпечити усім ОТГ отримання у власність лісів, якими зараз розпоряджаються райагролісгоспи», – зазначила вона.

Ірина Грозенко уточнила, що опрацьований проект положення буде передано на розгляд робочої групи з цього питання, що утворена при Чернігівській обласній раді. «Якщо робоча група схвалить проект положення, то документ виноситимуть на сесію обласної ради, а відтак, у громад можуть з’явитися додаткові ресурси і джерела доходів», – пояснила депутат обласної ради.

Як повідомлялося раніше, на Чернігівщині «Наш край» послідовно відстоює питання передачі лісів райагролісгоспів ОТГ. Упродовж 2016-2017 років були підготовлені звернення депутатів Батуринської і Носівської міських рад до Чернігівської обласної ради щодо передачі лісів ДП «Бахмачрайагролісництво» (землі на території міста Батурина, сіл Городище і Матіївка) та ДП «Носівкарайагролісгосп» (землі на території Носівської ОТГ) із КП «Чернігівоблагроліс» обласної ради у власність територіальних громад.

Цього року до Чернігівської обласної ради вже звернулися депутати Ічнянської, Менської, Семенівської міських рад ОТГ, Сосницької селищної ради ОТГ. Ініціаторами цих звернень уже традиційно були депутати від партії «Наш край».

Керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник виносила рішення щодо передачі лісів громадам, але до цього часу його депутати не схвалили.

Минулої сесії на рівні обласної ради створено робочу групу, що опрацьовує механізми передачі лісів ОТГ.

37805079_827380814136457_2812129931545280512_n

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button