Політика

СБУ — про обшуки в Ломако

У Службі безпеки України прокоментували обшуки у виконувача обов’язків міського голови Чернігова Олександра Ломако та заявили, що вони відбуваються у межах чинного законодавства. Про це LIGA.net повідомили в пресслужбі СБУ.

Правоохоронці заявляють, що співробітники СБУ під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора провадять слідчі дії в межах раніше відкритого кримінального провадження.

У Службі зазначили, що справа стосується зловживань щодо відновлення енергетичної інфраструктури.

«Зараз у кількох областях здійснюється понад 20 обшуків. Усі заходи відбуваються з дотриманням чинного законодавства», — заявили в СБУ.

Раніше Ломако повідомив, що вранці 5 вересня СБУ прийшла обшукувати його квартиру, та заявив про «початок політичного шоу-сезону».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Ломако з обшуками прийшли представники СБУ

Нещодавно заступнику мера Чернігова оголосили про підозру у справі щодо купівлі трансформатора для місцевої ТЕЦ. Офіс Генпрокурора повідомляв, що операцію розцінили як зловживання зі збитками державі понад 30 млн грн.

У грудні минулого року міського голову Чернігова Владислава Атрошенка було на рік усунуто з посади за корупційні порушення.

Атрошенко звернувся до президента Зеленського та назвав це рішення проявом «руйнівної політичної війни чиновників Офісу президента». Він заявив, що подасть апеляцію.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button