Політика

«Скоро новій патрульній поліції настане кінець», — екс-заступник Генпрокурора Сакварелідзе

Давід Сакварелідзе, екс-заступник Генерального прокурора України, колишній прокурор Одещини переконаний, що скоро новоствореній патрульній поліції настане кінець.

Про це він заявив у Чернігові на прес-конференції. Сакварелідзе приїхав до Чернігова, аби захистити двох чернігівських поліцейських – Сергія Біленка й Антона Курочкіна, які ще влітку затримали чернігівського підприємця під час хуліганських дій, зокрема, біля свого підприємства порушник обмальовував стіни з балончика.

Проте нині патрульні повинні самі захищатися в суді, адже прокуратура порушила кримінальну справу не проти підприємця, а проти них самих.

Нині 14 чернігівських прокурорів ведуть цю справу.

«Авакову-мільйонеру начхати, керівнику чернігівської нацполіції Олександру Леонову теж однаково. Допоки товстопузі прокурори пресуватимуть патрульних, нової України не буде. Поки поліцію називатимуть ментами і мусорами, реформи не буде», — зазначив Давід Сакварклідзе.

Він звернувся до Генпрокурора України Юрія Луценка, аби той особисто вивчив справу, яку шиють патрульним, і розібрався у ситуації.

Ще статті по темі

Back to top button