Політика

«Наш край» у Сновській міськраді схвалив майнові та бюджетні питання

Депутати фракції «Наш край» у Сновській міській раді схвалили низку питань, що стосуються наповнення бюджету та комунального майна об’єднаної територіальної громади. Про це повідомила секретар Сновської міської ради Наталія Самойлова (представниця партії «Наш край»).

«Цієї сесії ми підтримали низку рішень, які є регуляторними актами та стосуються операцій із комунальним майном», – зазначила Наталія Самойлова. Зокрема, депутати затвердили положення про порядок передачі в оренду майна, що перебуває у власності об’єднаної територіальної громади, типовий договір оренди нерухомого або іншого окремого індивідуально визначеного майна, що належить до комунальної власності ОТГ, методику розрахунку орендної плати за майно комунальної власності тощо. Також схвалене положення про порядок відчуження комунального майна ОТГ і порядок списання комунального майна. Як пояснила секретар Сновської міської ради, ці документи допоможуть урегулювати всі питання, що стосуються оренди, продажу комунального майна місцевої громади.

Також сесія Сновської міськради затвердила ставки плати за землю на 2018 рік для юридичних і фізичних осіб – від 0,3% до 12% від нормативної грошової оцінки землі, що забезпечать стабільне наповнення бюджету громади наступного року. Найвищий розмір оподаткування землі – 12% – встановлено під автозаправними станціями.

Зважаючи на економічне обґрунтування і недостатність населення у селах, депутати Сновської міської ради вимушені були призупинити діяльність Смяцької ЗОШ І-ІІ ступенів і кількох закладів культури, зокрема двох сільських клубів і бібліотеки.

Усього під час засідання сесії депутати розглянули близько 50 питань.

Прес-служба Чернігівської обласної організації «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button