Політика

СТВОРИМО РАЗОМ СИЛЬНУ ДЕРЖАВУ – ДМИТРО НІКІТІН

Сьогодні  чернігівська організація ВО «Батьківщина» стоїть на порозі великих змін. Керівництво партії призначило в організацію антикризового менеджера, завдання якого — реорганізувати партійну структуру та підготувати її до парламентських виборів, які можуть бути як черговими – в 2023 році, так і позачерговими – вже наприкінці цього року. Ставку зроблено на молодого, але вже досвідченого управлінця, Дмитра Нікітіна. Ми поспілкувалися з Дмитром для того, щоб з’ясувати його плани та бачення майбутньої роботи, а також зрозуміти його політичні позиції по ключовим питанням, що турбують наших людей. 

«Не можу змиритися з тим, що Україна стала найбіднішою країною Європи!»

  • Дмитре, наскільки нам відомо, Ви до останнього часу займалися підприємницькою та управлінської діяльністю. Що Вас спонукало зайнятися політикою?

Думаю, кожна людина рано чи пізно задумується про те, який слід залишить по собі на цій землі. Підприємницька діяльність, звісно, приносить користь – і людям (а ми створили сотні робочих місць!), і державі – податками, які підприємства сплачують, наповнюється бюджет. Але кожна відповідальна людина не може байдуже спостерігати за тим, в якому напрямку рухається наша держава і як це відображається на житті її громадян. Між вибором емігрувати до розвинених країн за спокійним життям чи зробити свій внесок у розвиток країни, я, звичайно, обрав відповідальність за Україну. Прийшов час діяти! Бо, як батько чотирьох дітей, я хочу, щоб мої діти, які і вся українська молодь, жили і працювали на своїй землі, а не їхали шукати кращої долі до чужих країн. Я хочу, щоб і молоде покоління, і старші люди нарешті відчули впевненість у завтрашньому дні, побачили перспективу для власного розвитку тут, в Україні. Не можу змиритися з тим, що Україна сталанайбіднішою країною Європи. Маючи працьовитих людей, природні ресурси, інвестиційний потенціал, влада за 30 років незалежності, на жаль, не зуміла побудувати процвітаючу країну. Я вирішив зайнятися політикою, щоб застосувати свої знання, досвід та енергію для реалізації системних перетворень в Україні. Моя мета – побудувати сильну державу, в якій ефективно працюють державні інституції, де справедливе правосуддя  одне для всіх – незалежно від того, яке соціальне чи матеріальне становище займає людина, країну з розвиненою економікою, заможними громадянами.

УКРАЇНСЬКІ ВИБОРЦІ МАЮТЬ НАРЕШТІ ДАТИ МОЖЛИВІСТЬ ЮЛІЇ ТИМОШЕНКО ПОЧАТИСИСТЕМНІ ПЕРЕТВОРЕННЯ В КРАЇНІ

— Чому Ви обрали саме команду «Батьківщини», а не іншу партію?

«Батьківщина» системно працює вже десятки років. Ця команда ніколи не прогиналася під діючу владу, а завжди послідовно відстоювала свою позицію, головним пріоритетом якої є турбота про добробут українських громадян. По-друге, «Батьківщина» має потужного, принципового і незламного лідера. Юлія Тимошенко, напевно, одна з небагатьох українських політиків, яка може на рівних говорити з будь-ким зі світових лідерів та чітко відстоювати інтереси України. Я  в команді «Батьківщини», щоб допомогти Тимошенко реалізувати в життя свою місію – увійти в історію України, як лідер, яка змогла перетворити країну, зупинити війну та досягнути громадянського порозуміння всередині українського суспільства. Прийшов час надати Юлії Володимирівні таку можливість з боку українських виборців. Батьківщина – це не влада, та не опозиція; Батьківщина – це наразі альтернатива некомпетентноїсистеми державного управління, яка веде країну до втрати суверенітету.

  • А як сталося саме так, що Ви вступили до чернігівської партійної організації?

З Чернігівщиною я пов’язаний усе життя. Моя мати родом з Чернігівщини, у мене живе тут багато родичів, друзів, партнерів по підприємницькій діяльності. Протягом останніх двох років співпрацював з командою Чернігівської «Батьківщини» та народним депутатом Валерієм Дубілем по благодійним проектам. Саме тому я прийняв пропозицію Юлій Тимошенко застосувати свій досвід у новій для себе політичній сфері саме на Чернігівщині.

За якими конкретним питаннями співпрацюєте з «Батьківщиною» на Чернігівщині ?

Це в першу чергу медицина. Спільними зусиллями разом з Валерієм Дубілем нам вдалося надати суттєву допомогу медичній галузі області. Майже 400 кисневих оксигенаторів у рамках програми Юлії Тимошенко «Здоров‘я нації» ми передали до медичних закладів регіону. Це обладнання врятувало сотні людей, а на мою думку немає нічого важливішого за людські життя. Ми залучили не бюджетні кошти, а разом з друзями та партнерами зробили особистий внесок у цю справу.На жаль, медична галузь України багато років знаходилася в жахливому стані, а внаслідок недолугої реформи ситуація стала ще гіршою. Окрім коронавірусу ми маємо страшну статистику, зокрема в області, по онкології, серцево-судинних хворобах. І все це на фоні скорочень медпрацівників та медзакладів.Для «Батьківщини» медицина є пріоритетом і думаю, якби наша команда реформувала сферу  охорони здоров‘я, то результат був би швидким і якісним. Причому його б відчули і люди, і медики.

  • Яким напрямом політичної роботи будете займатися?

Мене обрано членом бюро Чернігівської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», відповідальним за партійне будівництво. Я планую сконцентрувати свої зусилля для переформатування діяльності Батьківщини на Чернігівщині з метою підготовки партійної структури до парламентських виборів. Партія «Батьківщина» має довгу історію та значну кількість реальних партійців та ідейних прихильників. Саме для цих людей буде запропонований новий формат взаємодії між партією та її партійним активом у рамках оновленої програми «Партієць». Чернігівська «Батьківщина» стане ближче до своїх партійців та буде працювати для збільшення їхньої кількості. Наша мета –  довіра мешканців Чернігівщини та повернення«Батьківщині» статусу провідної політичної сили в регіоні.

  • Судячи з результатів останніх місцевих виборів, нині в області першість за партією чернігівського мера Владислава Атрошенка «Рідний дім». Чи означає Ваша попередня заява, що ви будете в опозиції до «Рідного дому»?

Переконаний, що чим більше буде професійних команд, які працюють над розвитком громад, області та, зрештою, України – тим буде краще для людей. Я проти безглуздого  протистояння, яке ми часто спостерігаємо в українській політиці. Краще — співпраця та об’єднання зусиль для реалізації тих рішень, які приносять користь нашим громадянам та країні. Я людина дії і завжди з професійною повагою ставлюся до особистостей, які вміють досягати результат. Ми всі бачимо, що Чернігів розвивається і в цьому є велика заслуга міського голови Владислава Атрошенка. Не в моїх правилах поливати брудом політичних опонентів, від мене ви цього не почуєте. «Батьківщина» буде вести свою діяльність коректно та чесно. Скажу прямо — мені не подобається, що у Чернігівській міській раді немає фракції «Батьківщини»! Ми зробимо роботу над помилками та досягнемо кращих результатів на наступних місцевих виборах. Чернігівська команда «Батьківщини» завжди брала активну участь у житті міста та реалізувала багато проектів для містян. Досвід показує, що «монобільшість» як  у Верховній Раді, такі у місцевих радах призводять до браку конкуренції ідей та до авторитаризму в прийнятті рішень. У той же час, зараз важливо звернути увагу на ситуацію в країні в цілому. Ми бачимо, що місцева влада – де краще, де гірше, — але справляється зі своїми завданнями у межах наданих їй повноважень, органи центральноївлади демонструють свою некомпетентність і неспроможність. Саме тому, на моє переконання, «Батьківщина» зараз має відповідально поставитися до підготовки партійної організації до парламентських виборів. Саме від них багато в чому буде залежати подальший розвиток держави.

«ДОЧАСНІ ПАРЛАМЕНТСЬКІ ВИБОРИ ТА АЛЬТЕРНАТИВНИЙ КУРС РОЗВИТКУ КРАЇНИ»

 

  • За Конституцією, чергові парламентські вибори мають відбутися в 2023 році. У той же час, у парламенті є політичні сили, які через Конституційний Суд, хочуть перенести їх на рік пізніше – на 2024 рік. Коли, на Вашу думку, мають відбутися вибори до Верховної Ради?

 

Спроба перенести вибори на рік – є спробою цієї влади законсервувати ситуацію, продовжити безконтрольне непрофесійне керуваннякраїною, ігноруючи пряму норму Конституції!Україна може не витримати такого сумнівного експерименту. Сьогодні ж ситуація така, що Україна, внаслідок некомпетентних дій влади, виявилася в глибокій соціально-економічній кризі, система державного управління деградує з кожним днем. Монобільшість, яка складається часто з  випадкових і безвідповідальних людей, разом з неефективним Кабінетом Міністрів привели країну на край економічної прірви. Що потрібно робити в даній ситуації? На моє переконання, це — дочасний розпуск діючої Верховної Ради та  призначення дострокових виборів до Парламенту. Останнє соціологічне дослідження Київського міжнародного інституту соціології, який був проведений вже у січні цього року, засвідчив, що й люди розуміють це – понад 50% опитаних висловилися за перезавантаження парламенту шляхом дострокових виборів. Після цього необхідне формування непартійного Антикризового уряду технократів для проведення в країні термінових антикризових економічних реформ, відновлення ефективного державного управління, зміцнення обороноздатності країни. Впевнений, що я не помилюся, коли скажу, що найкращою кандидатурою на посаду керівника уряду національного порятунку є Юлія Тимошенко. Лише її досвід та незламний характер відвернуть Україну від Руїни та сформують новий курс для сталого розвитку країни.

ЛИШЕ РОЗВИНЕНА ЕКОНОМІКА ЗУПИНИТЬ МАСОВУ ВТЕЧУ З УКРАЇНИ ЗАКОРДОН АКТИВНИХ ЛЮДЕЙ

  • А яке Ви бачите своє місце в цій роботі?

Все своє життя я працював в реальному секторі економіки. Ще в 14 років я створив свій перший проект, а в 18 відкрив перше діюче підприємство, на якому  в той час працювало кілька людей. Саме тому, в команді «Батьківщина» я зосереджуся на проектах економічного розвитку. А оскільки я є членом чернігівської обласної організації ВО «Батьківщина», то свою роботу я вестиму саме тут, на Чернігівщині. Першим важливим етапом розвитку нашої економіки я бачу відродження вітчизняного виробництва, створення нових високотехнологічних робочих місць, забезпечення зайнятості як молоді, так і людей старшого віку. Ми маємо створити умови для наших громадян, за яких вони зможуть завжди отримати роботу і не лише прогодувати себе та свою сім’ю, а мати кошти для розвитку, навчання, дозвілля. Людина не може гармонійно розвиватися та жити, якщо їй бракує грошей на елементарні речі.

  • Вашим основним гаслом є «Створимо разом сильну державу». Ви могли б пояснити, що в нього вкладаєте?

Незалежній Україні вже 30 років, але і сьогодні українці з недовірою ставляться до державних інституцій. Звісно, це сталося не просто так, а через недолуге управління країною корумпованих чиновників. Помилки влади задорого обходяться українцям – у буквальному сенсі цього слова. Подорожчання найнеобхідніших продуктів та товарів люди відчувають щодня – з кожним відвідуванням магазину, з кожною сплатою за квитанціями. За даними Держстату, ціни на продукціюпромисловості у 2021-му зросли на 62,2%. Ценайбільшезростання за останні 25 років! І  маховик інфляціїпродовжуєрозкручуватися.Подорожання є прямим наслідком безпорадності і некомпетентності влади. Адже саме вона не прислухалася до порад фахівців. Не змінила вчасно механізм формування цін. Не спрямувала вітчизняний газ на потреби українців. Провалила план збільшення його видобутку. І врешті решт — не підготувалася до опалювального сезону і не зробили запасів газу і вугілля влітку, коли ціни на енергоносії були нижчими в рази. Нам треба терміново змінювати цю ситуацію. Адже саме міцна держава здатна забезпечити права кожного громадянина на гідне життя, гарантувати йому належний рівень доходів та соціальний захист, реанімувати нашу систему охорони здоров’я та зробити якісною та доступною систему освіти. Якщо поглянути на нашу історію, то саме слабкість державного управління часто призводила Україну до трагедій та ставила український народ на межу виживання. Лише в міцній державі можливий сталий розвиток економіки, повага до людини та рівність усіх перед законом. Лише міцна держава може забезпечити мир на своїй землі, адже ніхто не захоче нападати на сильного. Саме про таку державу ми всі мріємо, і команда «Батьківщини» має очолити цю роботу, поєднуючи зусилля з усіма державницькими політичними силами.

БЕЗДОГАННА РЕПУТАЦІЯ ДЛЯ МЕНЕ — НЕ ПУСТЕ СЛОВО

 

  • Зараз для людей важлива репутація політика. Думаю, багато людей будуть слідкувати за Вашою діяльністю і оцінювати, наскільки Ваші слова відповідатимуть Вашим діям. Але чи є у Дмитра Нікітіна «скелети в шафі» з часів попередньої діяльності?

Моя попередня робота багато в чому залежала від того, чи довіряють мені мої вітчизняні та іноземні партнери. За роки роботи вдалося побудувати міцні зв’язки як у західних ділових колах,так і з членами королівських родин близькосхідних країн. І я запевняю вас: бездоганна репутація для мене — не пусте слово.

Але в Україні знайшлися люди, які намагалися її зруйнувати. І саме завдяки моїй принциповій позиції. Кілька років тому мене запросили вибудувати ефективну роботу в одному з найбільш корумпованих медзакладів країни — Національному інституті раку. Разом з командою однодумців ми почали наводити порядок, взявши за приклад західні стандарти. Але тіньові ділки, які обсіли Інститут як паразити та викачували величезні кошти з пацієнтів та їхніх родичів, почали позбавлятися своїх незаконних та аморальних доходів. І вони влаштували нашій команді справжню інформаційну війну. У засобах масової інформації була замовлена потужнакампанія «чорного піару». До справи «підключилися» і зацікавлені особи з високих київських кабінетів, які мали свій інтерес з брудних схем.Правоохоронніоргани, аудиторська служба, рахункова палата, попри численні перевірки, не відкрили жодної кримінальної справи щодо діяльності нашої команди. Втім,  деякі матеріали цієї брудної кампанії ще досі є у мережі. Але я більше переживаю не через цей бруд, а через те, що якби нашій команді  дали можливість попрацювати ще хоча деякий час, то усі б тіньові схеми в Інституті були б ліквідовані раз і назавжди.

НОВА НАЦІОНАЛЬНА ІДЕЯ ДЛЯ УКРАЇНИ – ЖИТИ ЗАМОЖНО У СВОЇЙ СИЛЬНІЙ ДЕРЖАВІ

 

  • В суспільстві вже багато років обговорюють необхідність сформувати національну ідею, яка могла б згуртувати всіх українців, незалежно від їхніх політичних поглядів. Якою Ви бачите таку національну ідею ?

Українське суспільство потребує нову національну ідею, яка зможе об’єднати єдиною метою мешканців всіх регіонів країни та стати міцним фундаментом для розвитку держави. Ця ідея — в прагненні українців жити заможно у своїй сильній державі. Українці – працьовитий народ і вони не заслуговують бути громадянами найбіднішої країни в Європі. Держава повинна в першу чергу створювати умови для розвитку економіки. Лише сильна економіка дозволить зробити країну самодостатньою та забезпечити гідний рівень соціального захисту своїм громадянам. Чесні правила гри, які гарантує держава, приваблять інвестиції, створяться нові підприємства та робочі місця. Політикам потрібно не розхитувати українське суспільство, а мобілізувати потенціал українців ефективно працювати у себе на Батьківщині та впевнено дивитися у майбутнє. Я бачу своє місце в команді «Батьківщини» в сфері розбудови української економіки – лише розвинена економіка зупинить масову втечу з України закордон активних людей в пошуках роботи та кращої долі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button