Політика

У Батуринській ОТГ реалізують Стратегію розвитку громади

*Актуально

У Батуринській ОТГ, яку очолює «Наш край», працюють над втіленням Стратегії розвитку громади, що була схвалена торік. Як повідомив міський голова Батурина Леонід Душа, у громаді значну увагу приділяють розвитку освіти, а відтак, не залишають поза увагою школи і дитячі садки: значні кошти спрямовано на ремонти Батуринської і Городищенської шкіл, проведено реновацію приміщень їдалень і класів, де навчатимуться молодші учні.

На завершальному етапі роботи з облаштування приміщення під Центр надання адміністративних послуг (власним коштом). З-поміж іншого Батуринська ОТГ також стала переможцем на участь у проекті модернізації й осучасненні ЦНАПів, що реалізовує Програма «U-LEAD з Європою». У громаді капітально відремонтовано адміністративне приміщення Матіївського старостинського округу, завершуються роботи з впорядкування Городищенського. До речі, у цих приміщеннях планують розмістити щей бібліотеку та спортзал.

В ОТГ триває будівництво пішохідного мосту через Сейм та оглядового майданчика. На одній з вулицьвідновлено дорожнє покриття, а до кінця року мають намір реалізувати проект з освітлення вулиць центральної частини адміністративного центру громади. Там само плануютьвстановити систему відеоспостереження.

За словами Леоніда Душі, особливий акцент у громаді роблятьна розвитку туристичного потенціалу. Зокрема для Батурина вже стали традиційними кілька масштабних фестивалів, передусім «Шабля», які популяризують місцеву історико-культурну спадщину й збирають гостей із різних куточків України.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button