Політика

У Чернігові «Наш край» забезпечив зарплати вчителям і медпрацівникам

*Актуально

Фракція «Наш край» у Чернігівській міській раді під час чергової сесії подбала про забезпечення виплат заробітних плат вчителям міста. Депутати від політичної сили добилися виділення додаткових коштів у сумі 18 млн грн із міського бюджету на фінансування надбавок за престижність праці педагогічним працівникам Чернігова у першому кварталі цього року.

Крім того, під час сесії міськради виділено 40 млн грн із міського бюджету на зарплати медичним працівникам міста.

Також депутати «Нашого краю» підтримали звернення до керівництва області і Кабінету Міністрів України щодо необхідності збільшення освітньої субвенції для навчальних закладів Чернігова.

28383320_740340339507172_1554536197_nЗокрема, у зверненні до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та міністра освіти України зазначається, що для повної виплати заробітної плати вчителям зі збереженням 20% надбавки за престижність праці, освітня субвенція місту має становити 315,5 млн грн, а тому наразі не вистачає майже 49 млн грн.

«Чернігівська міська рада звертається з пропозицією щодо врахування інтересів педагогічних працівників і перегляду розрахованого розміру освітньої субвенції для міста Чернігова на 2018 рік», – наголошується в тексті звернення.

За словами депутата міської ради від політичної партії «Наш край» Віктора Бистрова, запропоновані

«Нашим краєм» шляхи вирішення проблемного питання щодо виплати надбавок педагогам враховані. «Депутати міськради за нашою ініціативою виділили додаткові кошти управлінню освіти, підтримали окремі звернення до керівництва області, а також уряду і профільного міністра щодо необхідності збільшення освітньої субвенції Чернігову», – прокоментував Віктор Бистров.

Як повідомлялося, 26 лютого фракція «Наш край» у Чернігівській міськраді оприлюднила звернення, в якому запропонувала шляхи вирішення проблемного питання із виплатою заробітних плат педагогам і медикам.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. вот так взяли и от заработка нового асфальтного завода царька оторвали миллиоонныы на каких то учителей….

Back to top button