Політика

У Прилуках школярі безкоштовно їздитимуть у громадському транспорті

*Актуально

У Прилуках Чернігівської області депутати міськради від партії «Наш край» виступили ініціаторами встановлення безкоштовного проїзду в міському громадському транспорті для школярів.

Як повідомив депутат Прилуцької міськради від «Нашого краю» Іван Руденко, до цього часу в місті діяла система часткової компенсації проїзду учнів загальноосвітніх навчальних закладів – дитина сплачувала за кожну поїздку 2 грн і надавала кондуктору талон на проїзд, що передбачав компенсацію від міста в розмірі 1 грн. Усього проїзд у громадському транспорті Прилук для дітей шкільного віку коштує 3 грн.

«Ми виступили з ініціативою ввести безкоштовний проїзд для дітей, адже у селах учнів підвозять до навчальних закладів так званими шкільними автобусами безкоштовно. Таку практику варто запровадити і нам», – наголосив Іван Руденко. Ініціатива здобула підтримку депутатського корпусу.

За інформацією керівника фракції «Наш край» Володимира Назіма, сесією Прилуцької міськради схвалено рішення про безкоштовний проїзд дітей до шкіл із 1 січня 2019 року. Нововведення стосуватиметься майже 1600 учнів міста Прилуки. На ці потреби в міському бюджеті передбачено 1,3 млн грн коштів.

Із наступного року кожен учень Прилук отримуватиме безкоштовно по 2 талони на щоденний проїзд до школи і додому.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

8 коментарів

  1. У нас тоже школяры ездят безплатно

  2. У нас школяры таксама безкаштоуна…

  3. А на дидовци платы.щей автобуса треба дочыкатысь.або закрывае двери колы диты ще не выйшлы.

  4. Бред.Все платят пусть и малолетки платят. Ведут себя как быдло, за то бесплатно кататься будут. Нужно что бы платили все. А так никому кроме родителей этих кровопийц и ЯЖЕМАТЕРЕЙ лучше не станет.

    1. А дети что работают чтобы платить за проезд

  5. Цікаво, написано, що кожен учень отримуватиме талони на щоденний проїзд. Зараз в вихідні, святкові і дні канікул ми платимо за дитину 6 річного віку повну вартість проїзду. Як буде здійснюватися проїзд по талонах з нового року Щоденно, чи тільки в будні дні?

Back to top button