Політика

«Авто з Європи – для всієї родини» — «Наш край»

«Наш край» вимагає від уряду надати право усім членам сім’ї керувати авто, завезеним за зниженими ставками акцизу.

Про це сьогодні заявив співголова партії Сергій Кальцев.

 

За його словами, партія отримує численні звернення людей щодо несправедливості наявного порядку користування автомобілем, ввезеним за зниженими ставками акцизу.

«Кабмін має дозволити всім членам сім’ї керувати таким авто. Наявні нормативні акти суперечать здоровому глузду та спотворюють дух закону про ввезення автомобілів за зниженими акцизами», – наголосив Сергій Кальцев.

Співголова «Нашого краю» зазначив, що сьогодні члени сім’ї власника авто – наприклад, дружина та діти, не можуть використовувати ввезений автомобіль самостійно. «Згідно з чинним порядком, користуватися таким автомобілем має право лише його офіційний власник – самостійне керування будь-якого іншого члена сім’ї розцінюється поліцією як порушення та карається штрафом. Сенс ввезення автомобіля за зниженими акцизними ставками втрачено через нормотворчість чиновників», – зауважив він.

«Наш край» вимагає усунути дану колізію та додати до кола осіб, які можуть користуватися ввезеним за зниженим акцизом автомобілем, найближчих родичів: зокрема іншого члена подружжя, а також дітей», – підсумував Сергій Кальцев.

Як відомо, на сьогодні реєстрація автомобілів в Україні відбувається згідно з постановою КМУ від 7 вересня 1998 р. №1388, пунктом 30 якої передбачено внесення до документів про технічну реєстрацію автомобіля додаткових позначок, що обмежують право його використання. Наявність такої позначки в технічному паспорті (реєстраційному талоні) автомобіля визначає право на користування/водіння лише однієї особи – фактичного власника.

ahr0chm6ly9nywxszxj5lm1hawxjagltcc5jb20vzda2ywnhymy5ytawodvjm2mznjq2mjg3ms9pbwfnzxmvmje2mgm1yjktngiwys00njaylthimzatyzi0mjezogvlmdlmlmpwzw

Ще статті по темі

Back to top button