Політика

«Влада визнала, що населення споживає український газ, тому вимагаємо справедливої ціни за нього», – депутат облради

*Актуально

Виконувач обов’язків міністра енергетики України Юрій Вітренко заявив, що собівартість видобутку українського газу становить 2,6 гривні і що весь він іде на потреби людей і теплокомуненерго.

Натомість, за словами Вітренка, продавати газ населенню за такою ціною не можна, оскільки прибуток від видобутку українського газу йде до бюджету, звідки отримують субсидії ті, хто не може платити за газ ринкову ціну.

Як зазначив керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Сергій Баришовець, влада визнала, що роками продавала українцям газ за завищеною ціною.

«Неважко зрозуміти, чому влада не хоче продавати український газ населенню за його ціною, без надбавок. Для корупціонерів на державних посадах значно вигідніше завести кошти від продажу газу за завищеною ціною до державного бюджету, звідки є тисячі схем їх розкрадання, ніж постачати населенню блакитне паливо за справедливою ціною», – наголосив депутат Чернігівської облради.

«Наш край» вимагає від влади забезпечити постачання українського газу населенню за його собівартістю. Адже українці не повинні сплачувати корупційний податок на корисні копалини, що видобуваються в Україні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button