Політика

Як слід вирішувати питання з авто на єврономерах

*Актуально

Нещодавні акції протесту автовласників машин із європейськими номерами ще раз продемонстрували, що уряд заганяє себе та країну в глухий кут, повідомив депутат Чернігівської обласної ради Сергій Баришовець.

За його словами, на сьогодні політика уряду захищає бізнес кількох великих автодилерів і зіштовхує лобами пересічних українців. Одні чесно купували автівку в автосалоні, сплачуючи всі податки та акцизи. Інші скористалися можливостями законодавства та ввезли в країну автівки, не сплативши всіх необхідних податків. Певний час влада заплющувала очі на ситуацію, що призвело до кризи. На сьогодні громадяни, в яких автівки з європейськими номерами, вимагають спрощеної процедури легалізації автотранспорту.

«Ситуація непроста, бо в цьому випадку легалізація відбудеться фактично за рахунок законослухняних громадян, які ввезли або ж придбали автотранспорт легально», – зазначив Сергій Баришовець.

«Наш край» пропонує вирішити проблему справедливо та врахувати всі складові проблеми. Партія наголошує, що легалізація вже ввезених автівок повинна бути платною. Разом із тим, людина, легалізувавши автівку, має користуватися нею сама, без права на продаж протягом кількох років. Проблемні питання треба вирішувати не за рахунок законослухняних громадян – ті, хто купив машину офіційно, не повинні почуватися ошуканими.

Якщо ціна за легалізацію ввезених автівок становитиме від 1000 до 2000 євро, державний бюджет поповниться десятками мільйонів євро протягом кількох місяців. Задля недопущення подібних ситуацій у майбутньому, слід знизити ввізне мито на автівки – тоді схеми не матимуть економічного сенсу.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button