Політика

Які перспективи децентралізації на Чернігівщині

*Актуально

У Чернігівській області партія «Наш край» продовжує підтримувати реформу децентралізації, надаючи всіляку допомогу об’єднаним територіальним громадам. Про це сказала під час засідання «круглого столу» в Чернігові на тему: «Нова хвиля децентралізації – 23 грудня 2018 року» депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край», керівник регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко.

«Свого курсу не змінюємо, зараз допомагаємо громадам брати участь у різних конкурсах і грантових програмах», – наголосила вона.

За словами Ірини Грозенко, реформа децентралізації в Україні є успішною, але не безхмарною, оскільки «держава постійно намагається перекласти на громади функції, що має забезпечувати сама».

«Кожна ОТГ повинна шукати додаткові джерела наповнення бюджету, оскільки фінансувати освіту, медицину, культуру складно», – зазначила депутат. Також вона акцентувала увагу на питаннях безпеки в об’єднаних територіальних громадах.

Ірина Грозенко вважає, що завершити процес створення ОТГ варто до кінця 2019 року. А потім вкрай потрібно провести реорганізацію районів (є ідея залишити їх за кількістю медокругів), аби 2020 рік усі громади розпочали з відповідними бюджетами та новим адміністративно-територіальним устроєм.45657562_1188804794609902_1693238075594899456_n

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button