Політика

Яким був перший рік роботи депутатів Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» ⠀

*Актуально

25 жовтня 2020 року проходили вибори до місцевих рад і вже 3 грудня новообрана Чернігівська обласна рада почала свою роботу. Від політичної партії «Наш край» до Чернігівської обласної ради входять 9 депутатів, а очолює фракцію Сергій Баришовець.

За кожним із представників «Нашого краю» закріплена конкретна громада. Депутати спілкуються з виборцями та беруть участь у засіданнях сесій місцевих рад. Робота у громадах передбачає вирішення безлічі питань. Зокрема це постійне підтримання зв’язку з депутатами місцевих рад задля виконання зрізу актуальних для громади проблем та обговорення шляхів їх вирішення. Проблеми, які хвилюють людей, «Наш край» піднімає на обласний рівень, щоб спільними зусиллями їх вирішити. Усього за рік відвідали 37 громад.

Опрацьовано більше 230 звернень до депутатів «Нашого краю». Понад мільйон гривень було спрямовано на виконання депутатських повноважень – ремонти соціальних установ, допомогу навчальним закладам та садочкам, розвиток спорту, матеріальну допомогу людям, які потрапили у скрутні життєві обставини.

Однією з найбільш важливих стала проблема питної води. На одному із засідань сесії облради було прийняте звернення до центральних органів виконавчої влади щодо прийняття державної програми «Питна вода».

«Ми проголосували ЗА відповідну обласну програму та підтримали виділення 95 мільйонів гривень з обласного бюджету. Але для нас важливо, щоб ці кошти були знайдені саме в державному бюджеті, щоб розвантажити обласний і місцеві бюджети. І за рахунок державного бюджету здійснити ті заходи, що були прописані в обласній програмі, яку розробили спільно депутати всіх фракцій», — розповів Юрій Музика, депутат Чернігівської обласної ради від «Нашого краю».

Ще статті по темі

Back to top button