Політика

Юрій Музика: у проєкті держбюджету на 2021 рік необхідно посилити соціальну складову

*Актуально

Верховна Рада України ухвалила проєкт держбюджету–2021 у першому читанні, «за» проголосувало 275 народних депутатів. Загалом доходи заплановані на рівні 1071 млрд грн (+92,3 млрд грн до плану 2020 року). Видатки – 1350 млрд грн. Дефіцит бюджету – 6% ВВП або 270 млрд грн.

Як зазначив керівник виконкому Чернігівської обласної організації ПП «Наш край» Юрій Музика (якого обрано депутатом Чернігівської обласної ради), незважаючи на зростання видатків за багатьма статтями (+21 млрд грн на оборону та безпеку, +20,7 млрд грн на будівництво доріг тощо), уряд лише на 7,5 млрд грн підвищив видатки на соціальний захист українців. Менше виділятиметься коштів на виплату пільг і житлових субсидій – на 561 млн грн менше, ніж у 2020 році.

За висновками Рахункової палати, уряд пропонує на пів року «заморозити» розмір прожиткового мінімуму у сумі 2 тис 189 грн, хоча його фактичний розмір вже становить 3 тис 763 грн. Це у 1,6 рази перевищує розмір, визначений урядом на грудень наступного року.

«Безумовно, потрібно покращувати безпеку та розвивати інфраструктуру, але не за рахунок нехтуванням життям людей. За такого розвитку подій, може не бути кого захищати та не буде кому їздити покращеними дорогами», — підкреслив Юрій Музика.

«Наш край» наполягає на збільшенні у держбюджеті–2021 до другого читання видатків на соціальний захист українців, адже держава має працювати для людей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button