Політика

З 1 липня оподатковуватимуть закордонні посилки вартістю понад 100 євро

*Актуально

З 1 липня набувають чинності зміни до законодавства: всі закордонні посилки вартістю понад 100 євро (в еквіваленті) оподатковуватимуть податком на додану вартість у розмірі 20%. До цього мінімальна вартість без оподаткування становила 150 євро.

Як зазначила депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Лариса Осадчук, замість боротьби з корупцією на митниці влада збільшує оподаткування громадян. «Вона не знайшла іншого способу наповнювати державний бюджет, як лише за рахунок посилок звичайних громадян.

І не треба прикриватися «піклуванням» про вітчизняного виробника – там влада встромляє інші палиці в колеса», – наголосила депутат облради. Крім того, вона зазначила, що для українського виробника більшість товарів, які замовляють українці з-за кордону, – не є конкурентними.

«Краще б вони так боролися з хабарами митникам, як лізуть у кишені громадян», – зазначила Лариса Осадчук.

Важливо, що нарахування митних платежів на товари, що переміщуються в міжнародних поштових відправленнях і є об’єктами оподаткування, здійснюються на дату подання операторами поштового зв’язку відправлення для здійснення митного огляду разом із митними деклараціями СN 23 та іншими необхідними документами, а не на момент їх купівлі за кордоном.

«Наш край» закликає владу відмовитися від цього нововведення та зосередитися на тому, як наповнити казну не коштом звичайних українців, а за рахунок контрабандистів.

Прес-служба обласної організації партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button