Політика

Затримки з виплатою пенсій свідчать про помилкову економічну політику уряду

*Актуально

Затримка з виплатою пенсій – не провина окремих чиновників, а наслідок помилкової економічної політики уряду. Про це повідомила керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник.

За її словами, невчасна виплата пенсій свідчить про суттєві помилки політики уряду в економічній сфері.

«Те, що чимало пенсіонерів вчасно не отримали пенсій – не помилка окремих чиновників, а наслідок помилкової економічної політики уряду. Хоч би як намагалися урядовці списати все на нестачу коштів від платників єдиного соціального внеску, справжня причина одна – відсутність в уряду системної роботи з економікою. Тільки зростання економіки, поява нових робочих місць та збільшення доходів громадян гарантуватимуть всі соціальні виплати», – зазначила Ольга Чередник.

Керівник фракції «Наш край» у Чернігівській облраді наголосила, що поки уряд не припинить працювати на користь олігархів, українцям не уникнути затримок соціальних виплат у майбутньому.

«Олігархічно орієнтована економіка призвела до того, що залишок коштів на Єдиному казначейському рахунку становить 1,99 мільярда гривень. Хоча ще рік тому було 44,06 мільярда – у 22 рази більше. Позика Пенсійному фонду для фінансування пенсій у липні майже спустошила державну скарбницю. Нам потрібна економіка розвитку, а не економіка боргів та заощаджень», – переконана Ольга Чередник.

Вона акцентує увагу на необхідності застосувати дієві інструменти, які запустять розвиток економіки. «Наш край» закликає уряд відродити вітчизняну промисловість, створити умови для розвитку ІТ-галузі, підтримати український агросектор, розбудувати інфраструктуру та стимулювати експорт вітчизняної продукції, а не сировини. Саме ці інструменти посилять спроможність держави гарантувати всі соціальні виплати, а також їхнє зростання.

Як відомо, цьогоріч у липні була затримка виплат пенсій. У ПФ України пояснили це розривами надходження коштів від єдиного соціального внеску. Держказначейство в кінці липня нинішнього року надало позику Пенсійному фонду, щоб профінансувати пенсії за липень 2018-го.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Сколько их таких умных — аж тошнит. Но конкретики как всегда никакой. Что, как будут делать. Ток пи…еть все гаразды.

  2. Конкретика тут одна.Сегодня отдельно за вывоз мусора,завтра отдельно налог на медицину ментов школы садики, на зарплаты депутатов и чиновников всех мастей.Затем из повышать,экономически обосновывая,и в итоге на зарплату и хлеба не купишь а ещё и должен будешь,про пенсии молчу.Так и станем рабами,но уже в полном смысле этого слова.Останется только гордится и кричать Слава Украине.

Back to top button