Політика

Борис Приходько: «Не обіцяю того, чого не зможу виконати»

*Актуально

Як кандидат у народні депутати за 210-м виборчим округом за останні місяці я об’їхав майже всі села Прилуцького, Козелецького і Бобровицького районів й остаточно впевнився, що наше з вами життя треба докорінно змінювати. Усі 28 років незалежності нас обманювали, обкрадали та зневажали. Це вже допекло! Почувши людей, я розширюю запропоновану на початку виборчої кампанії програму дій і зобов’язуюся її виконати вже як народний депутат за час наступної каденції Верховної Ради України. Час зробити крок до змін!

Проте я розумію, що єдиний шлях – це зміна кривої системи! Я йду в народні депутати, щоб виправити її і змінити на краще життя людей на моїй рідній Чернігівщині.

Моє життя нерозривно пов’язане з Чернігівщиною. Народився я в Лосинівці на Ніжинщині, дитинство і юність провів у Носівці. Я просто не можу залишатися осторонь і бути байдужим до проблем рідного краю.

Я чітко знаю, яких конкретних змін потребує сучасна економіка України. Принаймні, це мені підказує 20-річний досвід роботи в банківському секторі, зокрема і в Нацбанку України в кризовий період. Зараз веду аграрний бізнес (вирощую полуниці та даю роботу 150 місцевим жителям) і бачу, які перепони вимушені долати люди, щоб започаткувати та розвивати власну справу; бачу занедбані дороги, відсутність нормального транспорту і небажання «старої» влади чути сільських жителів, а також небажання місцевої влади щось змінювати для звичайних людей. У мене є не тільки величезне прагнення виправити ситуацію, але й ідеї, як саме рухатися до успіху.

Ми обираємо депутатів Верховної Ради України на п’ятирічний термін, тож пропоную послідовно втілити п’ять кроків для поліпшення життя в нашому регіоні. Та, попри конкретну цифру, кроки за своїм змістом об’ємні й охоплюють чимало сфер суспільного життя.

Кожен зможе відкликати депутата!

67251061_392454191625804_8096233478623854592_nПерший пункт моєї програми зовсім невипадковий. Його суть – народовладдя. Адже переконаний, що справжнє джерел влади в нашій державі – український народ.

Я підтримаю або розроблю особисто законопроекти, що у світі називаються «recall» – тобто процедурою відкликання народного обранця.

Від імпічменту президенту України – до відкликання народного депутата, від депутата місцевих рад – до міських голів.

А насамперед – щоб громада кожного виборчого округу могла відкликати власного народного депутата, обраного за мажоритарною системою.

За умов, якщо цей закон не отримає підтримки в сесійній залі, я зобов’язуюся добровільно скласти депутатські повноваження, якщо громада мого округу дасть 50 тисяч підписів за це. Адже я впевнений, що депутат, який погано виконуватиме свої обов’язки – прогулюватиме засідання, кнопкодавитиме, не приїжджатиме в округ і не буде реалізовувати своїх зобов’язань перед людьми, – повинен піти з посади. Тому виборці через третину каденції повинні мати змогу зібрати підписи і позбавити мандата свого депутата. Причому кількість підписів у кожному окрузі може бути різною – залежно від кількості виборців, скажімо, від 10 до 100 тисяч.

Це стосується й мене. Якщо раптом мою депутатську роботу люди визнають неефективною, будь ласка, збирайте підписи, і я поступлюся місцем іншому, кого ви будете вважати більш достойним.

Земля – українцям, а не іноземцям!

Уся українська земля належить народу України! Якщо людина володіє землею, вона повинна реалізовувати свої права на неї. Вважаю несправедливим, що люди у сільській місцевості сьогодні позбавлені такої можливості. Чому квартиру, автівку чи іншу власність можна продати або дарувати, а землю – ні? Це несправедливо. Я підтримую розумне впровадження ринку землі, за умови, що залишиться заборона на її продаж іноземцям. Селянин має право продати свою землю, однак держава повинна контролювати, щоб родюча українська земля не потрапила до одних рук.

Також під час обробітку землі повинні бути дотримані всі екологічні норми!

Водночас я не заперечую проти передових іноземних сільгосптехнологій, однак хай працюють місцеві аграрні підприємства – платять податки і дають роботу нашим людям.

Інше болюче запитання, яке мені часто ставлять під час зустрічей, пов’язане з несправедливим розподіленням земельних паїв; чесними та прозорими виплатами за їх оренду. Сьогодні маємо мало не критичну ситуацію, коли орендарі заробляють собі шалені статки, використовуючи родючу поліську землю, а її власникам, тобто звичайним людям, перепадають крихти «з панського столу». Це необхідно змінювати! Тож у разі обрання мене народним депутатом обіцяю першочергово розробити та лобіювати законодавчі ініціативи щодо справедливого вирішення цього питання. Допомагатиму фермерським господарствам і невеликим сільгосппідприємствам із доступом до пільгових програм й надаватиму організаційну допомогу щодо кооперації.

Дороги ведуть до людей і соціальних закладів!

Ми не дозволимо руйнувати наш округ далі! Під час зустрічей отримую численні скарги на жахливі дороги, незадовільне транспортне сполучення, погану медицину, недолугу поштову реформу і ще багато на що. Я не тільки вас чую, але й бачу це кожного дня на власні очі. В парламенті я буду вирішувати кожну з цих проблем.

67328183_456808005103898_4103252540160737280_nУпевнений, основна увага має приділятися дорогам. Якісні дороги – краще життя. Це вигідно людям, бо це швидкість, зручність, безпека. Це приваблює бізнес і туристів. Це робота та додаткові кошти у громадах, це люди, які повернуться додому із заробітків. Тож передусім треба подбати про якість дорожнього полотна. Найбільше прохань надходить щодо реконструкції дороги на вулиці Житній, території біля Літака в Прилуках. Вирішення цього питання стане одним із моїх завдань.

Не можна залишити поза увагою стан інфраструктури у наших селах і селищах. Не секрет, що в багатьох населених пунктах округу соціальні заклади і важливі освітні, медичні об’єкти перебувають у занедбаному стані, не отримуючи тривалий час достатнього фінансування. Час змінювати ситуацію докорінно!

Якщо ви довірите мені свій голос, я обіцяю відремонтувати будинок культури у селищі Ладан Прилуцького району, міст у селищі Козелець, перекрити дах будинку культури в с. Олбин Козелецького району, реконструювати міську дитячу лікарню в Прилуках, привести до ладу центральну площу в Бобровиці, пляжі в містах Остер і Бобровиця, встановити автобусну зупинку в селі Підлісне Козелецького району, вирішити проблеми із водопостачанням – очистити свердловини у селах Новий Биків та Свидовець Бобровицького району, розчистити озеро в селі Кобижча. Моя команда також опрацьовує питання можливого будівництва сучасного спорткомплексу з басейном на території округу.

Окрім того, обіцяю допомогти із придбанням автобуса для Прилуцького міського будинку культури, встановити дитячі майданчики в різних мікрорайонах Прилук, а також у селах Рудівка, Смош і Красляни Прилуцького району. Це реальні кроки, що допоможуть змінити на краще життя місцевих громад. Упевнений, що зможу за п’ять років залучити для розвитку округу 100 млн грн бюджетних та інвестиційних коштів.

Запровадимо децентралізацію тут і зараз! Гроші – під контроль громади!

Багато питань ми здатні вирішити разом і зараз, без участі центральної влади. Децентралізація – це можливість для громад планувати власний розвиток. Насамперед завдяки фінансовій децентралізації. На місцях тепер можна зареєструвати нерухомість і земельні ділянки, повноваження Державного архітектурного будівельного контролю вже переходять до громад.

Ми запровадимо суспільний контроль над бюджетами громад та прискоримо формування ОТГ в окрузі. Більше того, через законодавство я усуну бюрократичні перепони для розширення ОТГ за межі населених пунктів, насамперед ‒ щодо доріг. Громади матимуть можливість робити кращі дороги не тільки у власних населених пунктах, а й за їхніми межами!

Децентралізація вже працює і продемонструвала свою ефективність. Але треба внести відповідні зміни до Конституції України, оскільки в головному державному документі навіть немає поняття «об’єднана територіальна громада». Узгоджень потребують і питання власності. Наприклад, у громадах або між ними є ділянки земель, доріг чи лісів, що належать державі. Але така ситуація не зовсім правильна. Адже хто краще за місцевих жителів буде все це доглядати та підтримувати у хорошому стані? Розвиток сіл залежить від обсягу повноважень місцевої влади.

Можна навести яскравий приклад: у селі Заїзд, що поруч з Прилуками, – чудові дороги, проте є ділянка протяжністю кілька метрів, де ямка на ямці, а далі – знову хороший асфальт. Чому так виходить? Бо є власність громади Заїзду та власність громади міста Прилуки. А ця 6-метрова ділянка належить державі. І ні одна, ні інша громада не мають права залатати ті злощасні ямки, тому що жодна з них не має на це повноважень. Із вирішенням цього питання також обіцяю допомогти.

Електронна система — проти хабарів!

Я ініціюватиму ведення електронного моніторингу за діями місцевої влади! Кошти громад більше не осідатимуть у чиїхось кишенях, адже це бачитимуть усі.

Оцифрування всіх адміністративних послуг дасть змогу скоротити бюрократію та вирішити проблеми, не виходячи з дому.

В усьому світі відбувається перехід до цифрових технологій, державні установи запроваджують електронний документообіг. Насправді це дуже важливі речі, оскільки значно зменшуються особисті контакти людей із посадовцями, що знижує корупційні ризики.

Будь-які звернення можна надіслати за допомогою інтернету. Вам не треба буде їхати до соцзабезу чи ще кудись, а все можна зробити там, де вам зручно. Чому це добре? Ви зайшли через телефон на сайт потрібної установи та відправили запит. І потім ніхто не скаже, що вас не було – система все зберігає. Чиновнику вже не викрутитися – доведеться призначати вам субсидію чи виділяти землю, залежно від питання.

Під час розгляду проблемних питань необхідно прибрати особистісний погляд на ситуацію. Усі громадяни мають рівні права, і кожне звернення має абсолютно чітко та прозоро розглядатися без будь-яких особистих зацікавлень.

Більше того, вже зараз, ще не будучи народним депутатом, я відкритий і доступний до спілкування. Свої пропозиції, зауваження й побажання надсилайте на сайт http://prykhodko.com.ua

Відгук на кожне ваше звернення до мене не забариться. Адже всі повідомлення я читаю особисто.

Зробімо ці кроки разом! Я вірю у можливість змін у нашому житті. У мене є руки, голова, досвід і величезне бажання. І віра, що разом ми ще й не таке зможемо! Упевнений, нам усе вдасться!

Із повагою – кандидат у народні депутати Борис Приходько

Ще статті по темі

Back to top button