Політика

Заява Чернігівської міської організації політичної партії «Наш край»

*Реклама

Понад 100 домогосподарств Чернігова отримали значні пошкодження і суттєві збитки під час стихійного лиха, що сталося 30 червня 2018 року.

«НАШ КРАЙ» боровся за визнання надзвичайної ситуації для того, щоб постраждалі від зливи чернігівці отримали грошову компенсацію збитків, завданих негодою.

Водночас на сьогодні статус надзвичайної ситуації регіонального рівня юридично не підтверджений. Затягування часу місцевою владою викликає дуже сильне занепокоєння, адже в таких випадках вона повинна реагувати швидко й ефективно.

Звертаємось до всіх постраждалих: задля прискорення надання компенсації необхідно заповнювати і надсилати звернення до Чернігівської міської ради, робити експертизу та оцінку завданих збитків.

Вимагаємо від міського голови невідкладних дій:

  1. Визначити структуру і посадових осіб, відповідальних за стан зливової системи м. Чернігова.
  2. Негайно провести повну очистку всієї зливової системи міста та багатоповерхових забудов. Надати необхідну допомогу в цьому напрямі ОСББ та ОЖБК. Терміново виділити необхідні кошти з міського бюджету.
  3. Розробити й оприлюднити графік очистки зливової системи міста.
  4. Публічно прозвітувати про комплекс заходів з очистки зливової системи міста.
  5. Прискорити процес збору й обробки документів щодо компенсації збитків для постраждалих чернігівців.
  6. Розробити інструкції для посадових осіб щодо першочергових дій під час надзвичайних ситуацій, щоб уникнути повторення відсутності відповідальних осіб під час подібних подій.
  7. Терміново розробити міську програму будівництва, реконструкції, капітального ремонту та утримання зливової системи міста.

Саме такий комплекс заходів дасть змогу ефективно запобігти та результативно діяти в надзвичайних ситуаціях!

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button