Новини

Протягом місяця Чернігівський рибоохоронний патруль вилучив 127 заборонених знарядь лову

У період з 1 по 31 березня 2019 року інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля викрито 111 порушень природоохоронного законодавства, серед яких 30 грубих (із застосуванням заборонених знарядь лову). Також складено 63 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та п’ять – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Крім цього, оформлено 13 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 16 760 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, становили 11 254 грн. У ході проведених заходів інспектори вилучили 108 кг водних біоресурсів та 127 од. заборонених знарядь лову», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Микола Каленюк.

Крім цього, 35 справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, 24 березня на озері поблизу с. Воловиця виявлено жителя м. Ніжин. Порушник за допомогою сітки поріжної добув рибу в такій кількості: краснопірка – 5 шт., лящ – 1 шт. і щука – 6 шт. Завдано збитків на суму 2 550 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибалки за тиждень 33 рази порушили рибоохоронне законодавство

27 березня на р. Десна, поблизу м. Остер викрито місцевого жителя. Чоловік, використовуючи три зяберні сітки, виловив 5 кг водних біоресурсів: щука – 4 шт. та плітка – 11 шт. Збитки становили 2 295 грн.

На всіх правопорушників оформлено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлені до районних судів області для притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу і заборонені знаряддя лову вилучено.

27 березня під час перевірки законності реалізації водних біоресурсів на ринку в м. Козелець виявлено місцевого мешканця, який продавав 19 кг живої риби (лин, карась сріблястий, плітка, окунь). Документів, які підтверджували б законність придбання водних біоресурсів та сертифіката якості у чоловіка не було. На громадянина складено протокол за ст. 88 – 1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 540 до 1 700 грн. Матеріали справи передано до Козелецького районного суду.

Нагадуємо, що з 1 квітня на Чернігівщині стартувала нерестова заборона вилову водних біоресурсів. Закликаємо громадян бути відповідальними, дотримуватись заборони та встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення – прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» відомства: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57.

Джерело: сайт Чернігівськогорибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button