Суспільство

1200 вільних місць: у Чернігові відновили роботу ще два садочки

Сьогодні в Чернігові в онлайн-режимі працюють 37 із 52 ДНЗ. Про це під час загальноміської наради 25 квітня доповідав начальник управління освіти Василь Білогура.

— На сьогодні територія міста охоплена (мікрорайони міста забезпечені працюючими ДНЗ. — ред.), наскільки це можливо. Треба розуміти, в яких умовах перебуває вся країна, все місто і не можна за один день усе відновити, — пояснює Василь Білогура. — Крім усунення аварійних ситуацій та пошкоджень, треба було облаштовувати найпростіші укриття, як того вимагають заходи безпеки. Шляхом реалізації всіх цих питань на сьогодні відновили свою роботу 37 дитячих садків. Там створено приблизно вісім тисяч місць для дітей.

Із 8000 створених місць для дітей вільними на сьогодні залишаються 1200, говорить начальник управління освіти Чернігівської міської ради. У його відомстві готові допомогти батьками — підібрати зручні для них та їхніх дітей садочки серед працюючих.

Разом із тим продовжується і відновлення решти закладів освіти. Йдеться про 15 ДНЗ. Крім коштів міського бюджету, залучається і допомога міжнародних і благодійних організацій.

— На сьогодні дуже багато робиться, аби залучити позабюджетні кошти та зменшити навантаження на міський бюджет. Минулого тижня було підписано тристоронній договір, а це більше ніж пів року роботи, з японською організацією, яка взяла на себе фінансування з відновлення двох дитсадків. Виділена нею сума коштів — приблизно 600 тис. доларів. Ця організація проводила самостійну закупівлю, — повідомив Білогура.

В.о. міського голови зазначив, що поступово буде відновлено роботу всіх закладів дошкільної освіти.

Джерело: Чернігівська міськрада

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button