Суспільство

18 жовтня — Європейський день боротьби з торгівлею людьми (Відео)

18 жовтня – День, оголошений Європейським днем боротьби з торгівлею людьми.

Такий день необхідний для консолідації діяльності та підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми.

Про це ЧEline повідомили в прес-службі Чернігівської міської ради.

Небайдужість громадськості до цього явища і візуалізація проблеми на глобальному рівні — запорука успішної боротьби з даною проблемою.

Ініціатором відзначення Дня боротьби з торгівлею людьми виступив у 2007 році Європейський Парламент.

А перед цим, 17 листопада 2005 року, була підписана Конвенція Ради Європи «Про боротьбу з торгівлею людьми». Пару років опісля Європейський Парламент одноголосно прийняв звіт «Стратегії запобігання торгівлі жінками і дітьми, які є вразливими до сексуальної експлуатації». Прийняття цього звіту Членами Європейського Парламенту спонукає країни — члени ЄС вживати більше заходів для боротьби з торгівлею людьми і покращувати захист прав потерпілих осіб.

Країни, що ратифікували Конвенцію Ради Європи «Про боротьбу з торгівлею людьми» вдосконалюють систему надання допомоги потерпілим за кошти державних структур, процедури розгляду судових справ, координують діяльність силових відомств у сфері протидії торгівлі людьми з боку відповідних державних установ.

Ще статті по темі

Back to top button