Суспільство

200 сіток для українських військових сплели в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей

Чернігівська обласна бібліотека для дітей – це справжній осередок волонтерської активності, де маскувальні сітки почали плести у співпраці з Єдиним Волонтерським Центром, бо наші військові їх потребують постійно.

«Наша бібліотека долучилася до волонтерської діяльності не в 2022 році, а ще у 2014-му. Ми активно чим можемо допомагаємо нашим захисникам, і мирним жителям, які постраждали від збройної агресії. Зокрема збирали речі, продукти й усе потрібне для жителів Херсонщини, коли вони пережили справжню трагедію, після підриву російськими військами Каховської ГЕС», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Лариса Казакова, заступник директора Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Маскувальні сітки в закладі плетуть давно, але активізували цю роботу від початку повномасштабного вторгнення.

«Є такий волонтер Паша Войтих, із яким ми безпосередньо працюємо. Він нам привозить основу і тканини. Тканини не завжди вистачає, тому ми частенько оголошуємо збори тканин або збір грошей на фарбу, якщо тканина за кольором не підходить, і плетемо, плетемо, плетемо… Немає такого дня, щоб ми не займалися цією роботою. До нас долучаються активно наші діти-читачі. І просто люди, які не є нашими читачами та не беруть книжки в бібліотеці. Вони просто знають, що тут у нас є пункт, де люди займаються важливою справою. То приходять і по можливості годину, дві, а може, і цілий день плетуть ці сітки. І ось днями мали своєрідний рекорд – сплели двохсоту сітку. Про це ми навіть повідомили в соціальній мережі, але не для того, щоб похвалитися, а через те, що це важливо, через те, що ми вважаємо, що це наш внесок у справу наближення Перемоги. А також прагнули нагадати людям, що кожен має працювати на Перемогу. Хто може воювати, той воює. Хто може донатити, той донатить. А хто може плести сітки, той плете сітки», – пояснила Лариса Казакова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Давній весільний обряд на щасливе подальше життя пари зберігся на Менщині (Відео)

Загалом волонтерська діяльність бібліотеки дуже багатогранна.

«Збираємо гроші на різні потреби військових, ліки, періодично до свят відправляємо хлопцям гостинці. Одна з наших читачок постійно робить невеличкі оберегові ляльки-мотанки, які є в усіх наших відділах обслуговування, щоб читачі бачили ці мотаночки, могли їх взяти, задонативши кошти на потреби ЗСУ в баночку. Всі ці кошти ми передаємо волонтерам, з якими співпрацюємо.

Також у нас відбуваються благодійні акції, на які ми запрошуємо наших митців.

Тож допомагаємо нашим військовим як можемо та продовжуватимемо це робити», – розповіла Лариса Казакова.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Чернігівська обласна бібліотека для дітей

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button