Суспільство

500 російських фільмів та серіалів попали під заборону

Нацрада опубліковала перелік із 500 заборонених до прокату російських фільмів і серіалів.

Про це ЧEline повідомили у Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення.

Протягом 2014-2016 рр. Держкіно з ініціативи Нацради з питань телебачення і радіомовлення відмовив у державній реєстрації і скасував прокатні посвідчення на трансляцію понад 500 фільмів і серіалів.

До списку увійшла та кінопродукція, в якій знайдені ознаки порушення законодавчих норм у вигляді Законів України «Про кінематографію» та «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки».

У списку зокрема значаться серіали «Вулиці розбитих ліхтарів-5», «Бандитський Петербург», а також фільми «9 рота» Федора Бондарчука, «Війна» Балабанова, «Ялинки-2». До переліку заборони також потрапив мультфільм «Про Федота-стрільця, удалого молодця» за мотивами казки Леоніда Філатова. Крім того, під заборону потрапила 10-та серія серіалу «Майстер і Маргарита».

«Оскільки така робота в рамках захисту інформаційного простору триває, цей перелік буде доповнюватися», — сказано в повідомленні.

До списку зокрема увійшли фільми з актором і режисером Іваном Охлобистіним, який відкрито пропагує «русскій мір» і, як повідомляла «Країна», отримав паспорт «ДНР». При цьому радник Авакова просить 33 країни зробити Охлобистіна персоною нон-грата.

Ще статті по темі

Back to top button