Суспільство

55 ОТГ запланували створити на Чернігівщині

Процес утворення об’єднаних територіальних громад має завершитись за планом у 2020 році. Він і надалі базуватиметься на засадах добровільності та спроможності.

Саме необхідність відповідності цим критеріям і спонукала неодноразово змінювати Перспективний план громад в регіонах. Чернігівщина – не виняток. Процес доопрацювання Плану був тривалим, втім учасники обговорення таки дійшли спільної думки і віднедавна Придесення має оновлений документ.

55 об’єднаних територіальних громад покривають усю територію області.

nova-redaktsiya-PP_zatverdzhena_pidpysana-001[1]

Найбільше ОТГ – 7 – передбачається у Чернігівському районі. По одній — на Куликівщині, Новгород-Сіверщині, Семенівщині, Сосниччині, Семенівщині, Срібнянщині і Талалаївщині. За планом три громади має бути у Бахмацькому районі. На одну більше – у Борзнянському, Козелецькому, Ніжинському, Носівському та Прилуцькому районах. Вісім районів Чернігівщини отримають по дві ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще три села приєднуються до Носівської ОТГ

Окремі громади – міста Чернігів та Прилуки. Нагадаємо, що минулоріч у рейтингу Мінрегіону область була на третьому щаблі щодо темпу впровадження реформи децентралізації. Нині в області функціонує 37 об’єднаних територіальних громад. Ще одна – Озерянська – очікує призначення перших виборів.

«Проект перспективного плану прийнятий як рішення ради. Проте основний принцип об’єднання і приєднання громад – добровільність. Тому ми і надалі дослухатимемося до думки громад і, при необхідності, готові ініціювати внесення відповідних змін до перспективного плану, допоки це дозволятиме закон», – позиція голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча з цього приводу.

Джерело: otg.cn.ua

Ще статті по темі

Back to top button