Суспільство

80 пар шкарпеток для військових сплела жителька Чернігівщини за півтора місяця

Нині найбільша мрія всіх українців  нашаПеремога і мир у державі. Аби вони якнайшвидше настали, багато людей докладають зусиль. Зокрема, в Менській громаді через повномасштабну війну робота культурної галузі переформатувалася в культурний фронт.

На ньому трудяться всі працівники сфери. Починаючи з великих закладів у Мені і до найменших у селах. Причому виконують не лише свої звичні обов’язки, а й купу інших, однак таких,що йдуть від серця і щирого бажання допомагати. 

«У всіх закладах плетуть маскувальні сітки, які потрібні нашим військовим, збирають те, що треба, зокрема жерстяні баночки для окопних свічок, хлопцям пиріжки випікають і не тільки», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначає Наталія Шелудько, начальник відділу культури Менської міської ради.

Це підтверджують і працівники галузі. 

«Кожен із нас на своєму місці наближає Перемогу, допомагає хто чим може. Як кажуть: від кожного по краплинці – і буде море. Куковицькі майстрині тримають стрій із думкою забезпечити всіх наших воїнів теплими шкарпетками. Серед них і наша колега – Надія Михайлівна Хрущ, яка віддала бібліотечній справі більше як 40 років. Надія Михайлівна за 1,5 місяця змогла вив’язати 80 пар шкарпеток, які вже зігрівають наших захисників. За день майстриня вив’язує 2-3 пари», –розповідають у Менській публічній бібліотеці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від рук рашистів на Чернігівщині загинула 21 дитина

Нелегка тривожна зима минула в плідній праці і в Покровському будинку культури, де вже багато років діє клуб за інтересами «Бабусині вузлики». Учасниці цього об’єднання створили для наших захисників купу потрібних речей – шкарпеток, килимків та інших рукотворних робіт, про які просять військові.

І таких прикладів у кожному селі можна навести дуже багато. Люди знають, що Перемогу на тарілочці ніхто не принесе: аби вона настала, треба працювати всім.

Також у Мені та селах постійно відбуваються благодійні акції, ярмарки, концерти, на яких збирають гроші на потреби наших воїнів.

«Спілкуємося напряму з командирами та дізнаємося потреби військових. Часто просять спідню білизну, шкарпетки, килимки, консервацію, інші речі. І за можливості за кошти, які збираємо на наших заходах, купуємо те, що бійцям потрібне. Або просто передаємо гроші нашому волонтеру Олексію Прищепі. Він, до речі, збирає гроші на більш важливі для наших захисників речі – наприклад, тепловізори. Тому робота в усіх наших закладах повністю спрямована на підтримку наших військових», – повідомила Світлана Шелудько, начальник відділу культури Менської міської ради.

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button