Суспільство

9 порад щодо вибору правильного кандидата

Ви переглянули сотні резюме та попередньо перевірили низку кандидатів по телефону. Ваші особисті співбесіди заплановані, а деякі кандидати відібрані працівниками кадрових агенцій — таких, як INDIGO Tech Recruiters. Ви впевнені, що один із цих кандидатів, певно, підходить для вашої команди. І як це визначити?

Врятуйте себе від головного болю, прийнявши правильне рішення. Скористайтеся цима 9 порадами, щоб допомогти вам оцінити кандидатів під час співбесіди.

Прочитайте їхню мову тіла

Шукайте підказки про кандидата в рухах рук, жестах, рукостисканнях та зорових контактах. Мова тіла кандидата може дати вам уявлення про те, як вони почуваються, що це за людина і наскільки вона зацікавлена у новій посаді.

Зосередьтеся на конкретному досвіді та досягненнях

Як інтерв’юер ви можете шукати відповіді кандидатів, які відповідають методу чотирьох мотивацій: ситуація, ціль, дія, результат. Це чудовий спосіб отримати уявлення про минулий досвід та минулі досягнення претендента.

Оцініть їхню робочу етику та ставлення

Спитайте, які кандидат раніше мав труднощі у роботі з попередніми колегами чи керівництвом.  Поставте питання про те, як кандидат справляється з великими навантаженнями, зміною пріоритетів та організацією. Це дасть змогу оцінити виховання на етичність претендента.

Дізнайтеся, чи вони навчаються впродовж життя

Співробітники з великим потенціалом, як правило, дуже цікаві. Вони хочуть постійно вчитися, додаючи нові навички та інструменти до свого арсеналу знань. Цей тип кандидатів може зростати у вашій компанії і стати безцінним ресурсом.

Отримайте відгук своїх співробітників

Ви можете вибрати, щоб кілька членів вашої команди взяли інтерв’ю у кандидатів. Це чудовий спосіб залучити команду до прийняття вибору майбутнього співробітника. Але також важливо отримати відгук від тих, хто буде спілкуватися з кандидатом безпосередньо в процесі роботи.

Придивіться, як кандидат повівся у новому офісі: чи приділив увагу іншим людям, як поводився з майбутніми колегами? Якщо кандидат мав екскурсію по офісу, яке перше враження було у тих, хто вперше з ним зустрічався?

Запитайте їх про те, що вони захоплюються

Хочете дізнатись більше про кандидата? Будьте відкриті та балакучі. Опрацюйте теми, які знайомі претенденту, тоді він почуватиметься комфортно та впевнено під час розмови. Ви, швидше за все, зберете цінні спостереження про них і з’ясуєте, що їх спонукає, а що вони роблять «на відчепись».

Дайте їм проект чи проблему для вирішення

Ідея дати кандидатам проект чи завдання, яке потрібно вирішити, полягає не стільки в тому, щоб побачити їх кінцевий результат. Це розумний спосіб визначити, як вони розробляють процеси та як вони шукають рішення.

Зверніть увагу на питання, які вони задають

Усі чудові кандидати мають мати питання щодо роботи, вашої компанії та офісної етики. Чи були влучними ці питання? Чи вказують вони, що кандидат захопився наданими перспективами? Ви можете отримати значущу інформацію про рівень їх зацікавленості, спосіб діагностики проблем, спосіб обробки даних тощо.

image1

Поставте собі 5 питань

Є п’ять основних питань, на які ви маєте відповісти, перш ніж запропонувати посаду будь-якому кандидатові:

  • Чи може кандидат виконати цю роботу?
  • Чи мотивований він виконувати цю роботу?
  • Чи зацікавлений кандидат у вивченні нових навичок?
  • Чи може кандидат стати лідером, тренером, керівником?
  • Чи буде він почуватися «своїм» у команді?

Переконайтеся, що ви дивитесь не лише на навички, а й на те, як виглядають кандидати на папері. Найкращий кандидат може мати найнеобхідніші навички, але також бажано відчути в ньому потенціал для зростання.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button