Суспільство

Адаптивний карантин вимагає відповідальності влади і громадян, – депутатка обласної ради

*Актуально

Влада оголосила про відкриття ринків, а також про запровадження після 11 травня адаптивного карантину. Він передбачає реагувати на спалахи коронавірусу локально, тобто закриваючи на жорсткий карантин окремі населені пункти.

На думку керівниці фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольги Чередник, адаптивний карантин передбачає неухильне дотримання всіх протиепідемічних заходів і відповідальних дій влади і громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час карантину, який уже дістав, найголовніше – зберегти психологічну рівновагу

«Але українці бачать, як представники влади, зокрема й міністр охорони здоров’я, керівник Офісу президента, та й сам президент проводять зустрічі та наради без масок і дотримання соціальної дистанції. А тут ще й історія з рестораном «Велюр», де представники правлячої партії продовжують жити звичайним, докарантинним, життям», – зазначила депутатка обласної ради.

Тому, за її словами, й не дивно, що деякі українці вирішили скасувати карантин і вийти на вулицю без масок. Адже влада не забезпечила головного – солідарності та справедливості – у запровадженні карантину. Українцям уже втретє назвали дату продовження карантину, вони вже відсиділи стільки, скільки влада їх просила, а ось влада свою справу не зробила. Уряду знадобилося півтора місяця, щоб опублікувати умови поступового припинення карантину.

Партія «Наш край» закликає владу налагодити дієву комунікацію із громадянами, аби захистити здоров’я нації!

«Владі також варто швидше розробляти плани виходу з карантину та відновлення економіки. А головне – своїм прикладом демонструвати українцям, як треба поводитися під час карантину», – наголосила Ольга Чередник.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button