Суспільство

«Наш край» виступає проти закриття санаторію «Пролісок» на Чернігівщині

*Актуально

Депутати фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді виступають проти закриття дитячого санаторію «Пролісок», що розташований поблизу Ніжина.

Питання про закриття дитячого оздоровчого закладу порушили ще торік. І тоді депутати від «Нашого краю» в обласній раді докладали всіх зусиль задля збереження «Проліска». Замість того, щоб шукати шляхи збереження і фінансування дитячого санаторію, обласна рада нового скликання вирішила його ліквідувати, припинивши юридичну особу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відтермінований вердикт: Сновська школа-інтернат продовжує боротьбу за існування (Відео)

Питання викликало емоційне обговорення, однак не знайшло підтримки серед представників депутатського корпусу. У засіданні сесії було оголошено перерву. Після перерви найчисельніша фракція обласної ради не повернулася до зали, тому перерву продовжено до п’ятниці.

В обласному дитячому санаторії «Пролісок» працює колектив із-понад 100 спеціалістів. Щороку в санаторії можуть відпочивати понад 2 тисячі дітей. Цей заклад є єдиною можливістю відпочинку й оздоровлення для малозабезпечених, багатодітних сімей, дітей-сиріт із Чернігівської області. Балансова вартість об’єкта становить 92 млн грн (станом на 2020 рік).

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button