Суспільство

Активісти домоглися, щоб Красну площу укладали тільки клінкером, без граніту

Граніт на проїжджій частині з проекту реконструкції мощення Красної площі Чернігова приберуть – її всю укладуть лише клінкером. Таке компромісне рішення прийняте у результаті напруженого півторагодинного обговорення за участю міського голови Владислава Атрошенка та представників громадськості на засіданні архітектурно-містобудівної ради при міському управлінні архітектури та містобудування.

Про це повідомляють у прес-службі Чернігівської міської ради.

У результаті вивчення всіх аргументів «за» і «проти» обране рішення, яке найбільше збереже автентичність площі. До речі, на сьогодні вона – єдина площа, вкрита клінкерною цеглою в Україні.

Але клінкер на всій площі буде новий. Зняту цеглу використають для мощення на інших історичних майданчиках Чернігова. Таке рішення було підтримане одноголосно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти вимагають у Атрошенка не заливати Красну площу бетоном

Окремо розглядалося питання, чи потрібно клінкером на площі викладати герб міста – але і міський голова, і всі присутні цієї ідеї не підтримали.

Також архітектурно-містобудівна рада розглянула передпроектне рішення по об’єкту «Реконструкція території від вулиці Шевченка до міського пляжу «Золотий берег» (територія ЦПКіВ та частини лісопарку «Кордівка». Представили концепцію архітектори фірми «СІТІ-Дизайн», яка проектувала парк ім. Горького в Харкові (сьогодні це гордість і родзинка цього міста).

Ще статті по темі

Back to top button