Суспільство

Активісти звинувачують керівника департаменту ОДА в тиску на правосуддя

До редакції ЧЕline звернувся громадський активіст Ігор Ушкевич і заявив, що Департамент соціального захисту населення замість того, щоб захищати людей, навпаки, намагається «відтиснути» в них кошти. Невдоволення активіста стосувалося виплат і пільг «чорнобильцям» (приблизно 90 осіб), що припинилися з 2012 року і за відновлення яких, за словами Ушкевича, він бореться вже шість років.

Активіст зазначає, що не так давно окружний адміністративний суд задовольнив позови в компенсації шестирічного простою у виплатах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Живі стали поруч із мертвими: чорнобильська дискусія у Сновську

«Приблизна вартість виплат одній людині на рік становить десь 70 тисяч. На шість років – це вже 420 тисяч. А якщо цю суму помножити на 90 осіб, яким не виплачували, виходить дуже суттєва сума. Непогано так «заощадив» на чорнобильцях департамент соціального захисту в особі Олега Русіна», – наголошує Ігор Ушкевич. За його словами, рішення судів остаточне і вже пройшло касацію, яка відмовила в позовах щодо його скасування.

Сьогодні Ігор Ушкевич зазначає, що керівник Департаменту і за сумісництвом депутат Деснянської районної ради в місті Чернігові Олег Русін намагається провести через сесію звернення до Ради правосуддя, щоб та визнала рішення окружного адміністративного суду стосовно «чорнобильців» незаконними.

«Мені повідомив депутат Деснянської райради Максим Богомаз, що виносилось це рішення. Ініціаторами були Русін та Антонов. По суті, це рішення є тиском на правосуддя. І кваліфікується статтею 376 Кримінального кодексу – «втручання в діяльність суду». Хотілося б сказати пану Русіну, щоб він перестав витрачати бюджетні кошти на завідомо програшні справи», – говорить Ігор Ушкевич.

Олег Русін, у зв’язку з тим, що перебуває у відпустці, звинувачення прокоментував досить лаконічно:

«Хай Ушкевич проспиться. Мені коментувати нічого. Як може сесія тиснути на правосуддя. Це від Ушкевича нові юридичні форми такі? І я ініціатором був? Чого ініціатором? Я не знаю, про що йдеться. Пробачте, я у відпустці».

Ще статті по темі

Back to top button