Суспільство

Скорочення районних рад: куди підуть працівники та мільйони

У Чернігові пропонують скоротити Деснянську та Новозаводську районні ради. Якщо депутати та громада підтримають скорочення, після зменшення витрат на утримання чиновників та приміщень економія складе 18-21 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Чернігівської міської ради.

На думку чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, вивільнені таким чином кошти варто направити на важливі для міста речі.

Так, частину цих коштів — до 8 мільйонів — спрямують для облаштування та ремонтів каналізації у приватному секторі. Ще 2 мільйони — на преміювання працівників управлінь соціального захисту, які продовжать працювати для обслуговування громадян. І решту може бути витрачено на нагальні потреби у сфері освіти та медицини.

Як було зазначено 9 серпня під час публічного обговорення доцільності існування районних у місті Чернігові рад, після скорочення Деснянської та Новозаводської районних рад містяни не відчують жодних незручностей у питанні отримання муніципальних послуг. Це стосується як питань соціального захисту, так і видачі дозволів.

Важливо, що такі соціальні служби, як Управління праці та соціального захисту населення, районні служби у справах дітей та територіальні центри соціального обслуговування населення залишаться на своїх місцях, у тих же приміщеннях і з тим же обсягом функцій. Люди зможуть приходити туди, куди вони звикли, і обслуговуватися там як і раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відпустка за власний рахунок, скорочення і тотальна економія: що діється в лікарнях Чернігова

Також не відчують незручностей ті, хто звертався до чиновників районних рад. Їх функції виконають фахівці профільних управлінь міської ради.

Що стосується самих працівників районних рад – то так, персонал, який обслуговує діяльність самих районних рад, буде скорочуватись. Але кращі фахівці будуть працевлаштовані у виконавчому апараті чи структурних підрозділах міської ради відповідно до профілю діяльності та професійних вмінь.

На сьогодні з міст-обласних центрів України районні ради продовжують мати тільки Кропивницький, Полтава і Херсон. А кілька міст України вже прийняли рішення про не утворення районних у місті рад на наступні скликання.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button