Суспільство

Алея видатних земляків прикрашає центр селища на Чернігівщині (Фото)

Уже кілька років, як Алея видатних діячів Сосниччини є окрасою центра селища. Андрій Ткач, начальник відділу економічного розвитку селищної ради, в коментарі для ЧЕline зазначив, що з’явилася вона завдяки представникам Сосницького відділення Чернігівського земляцтва. Адже саме завдяки їм для нинішніх і майбутніх поколінь Довженківського краю увіковічена пам’ять про видатних земляків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селищі на Чернігівщині можна провести ритуал, який сприяє втіленню мрій про сім’ю і народження дітей (Фото)

«Пам’ятні плити зробили вже давно коштом земляків зі столиці. Якийсь час вони просто лежали в краєзнавчому музеї, а потім у 2015 році, коли наша команда прийшла до селищної ради, ми поставили ці плити на загальний огляд. Напевне, раніше місцева влада не знаходила ресурсів для їх встановлення», – розповів Андрій Ткач.

У мармурі увіковічені імена видатних сосничан, які, зокрема, прославилися на весь світ.

«Це Марк Федорович Полторацький, придворний співак імператриці Єлизавети Петрівни; відомий лікар Борис Смирнов із села Козляничі, який також є найкращим перекладачем філософських текстів «Махабхарати». Звісно, що серед достойних людей – класик світового кінематографа Олександр Довженко. Є дошка краєзнавцю й археологу Юрію Виноградському, Василю Тарасенку, дипломату, який брав участь у процесах створення держави Ізраїль. Не забули і про Опанаса Шафонського, який створив довідкову працю «Черниговского намесничества топографическое описание». Є там і герої сучасності. Зокрема, права частина Алеї переважно присвячена орденоносцям і кавалерам «Ордена слави», героям Радянського Союзу часів Другої світової війни», повідомив Андрій Ткач.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button