Суспільство

Амбасадори в Чернігові: з нового року розпочне роботу нова школа

З 19 січня в Чернігові запрацює школа амбасадорів. Із бюджету міста на неї не виділять ані копійки, хіба що на виготовлення дипломів її переможцям. Треба зазначити, що навчання там також буде безкоштовним, а кращі отримають дипломи та сертифікати.

Але все по порядку. Що це за школа і чого вона навчить, ЧЕline поцікавився у заступника начальника управління культури та туризму Катерини Литвин. «Недавно в нас, у Чернігові, запрацював туристично-інформаційний центр, але ми постали перед проблемою, що немає достатньої кількості людей, які могли б цікаво розказати про наше місто. «Амбасадор» у перекладі – «посол», тобто це посли, які представлятимуть Чернігів. Люди, які вміють прорекламувати і – найголовніше –з любов’ю розказати про місто», – пояснює Катерина Литвин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенку на замітку: суд визнав незаконним стягування плати за навчання «чужих» дітей

Заняття проходитимуть через суботу. Вестимуть їх як сама заступниця начальника управління, так і відомі чернігівські історики, екскурсоводи, ресторатори тощо, залежно від теми навчання. Розглядатимуть на них усе про місто – назви вулиць, їхню історію, будівлі, як змінювалось місто, легенди, гастрономію та ще багато іншого.

Випуск учнів відбудеться в травні. Переможці отримають сертифікати екскурсоводів і зможуть надалі претендувати на працевлаштування за новою спеціальністю.

Ще статті по темі

Back to top button