Суспільство

Американці увійшли в Чорне море

Уже кілька днів поспіль тривають спільні навчання «Сі Бриз».

Проведення багатонаціональної операції з безпеки в кризовому регіоні є доброю традицією. Навчання проводять в Одеській і Миколаївській областях і в північно-західній частині Чорного моря.

Стабілізаційні дії при проведенні операції в кризовому регіоні за стандартами НАТО морські піхотинці і спеціальні підрозділи від України, США, Молдови і Грузії проводять як у Міжвідомчому центрі підготовки підрозділів, що в Миколаївській області, так і на півдні Одеської області.

Сьогодні, 22 липня, десантний корабель Військово-морських сил США USS Whidbey Island (LSD-41) увійшов у Чорне море. Корабель прибув для участі в навчаннях «Сі Бриз-2016».

Він висадить десант морських піхотинців на ділянку узбережжя в районі гирла Дунаю. Корабель середніх розмірів, його довжина 190 метрів, ширина – 26, повна водотоннажність становить близько 16 тисяч тонн. Корабель здатний взяти на борт до 500 морських піхотинців і висадити їх на узбережжі за допомогою чотирьох кораблів на повітряній подушці LCAC, що розміщені на його нижній доковій палубі.

Вантажопідйомність кожного такого корабля – до 75 тонн, він може транспортувати по кілька автомобілів типу і навіть танк М1 «Абрамс». А ще на його борту знаходиться кілька десантних вертольотів.

Нагадаємо, що 18 липня розпочалися українсько-американські навчання «Сі Бриз-2016».

Ще статті по темі

Back to top button