Суспільство

Нові сучасні сервіси та доступність для усіх: в Управлінні Державної міграційної служби підбили підсумки 2020 року

В Управлінні Державної міграційної служби України в Чернігівській області прижилася добра традиція – наприкінці лютого чи на початку березня підбивати підсумки року, що минув, і звітувати про зроблене.

Тож 26 лютого відбувся публічний звіт начальника УДМС України в Чернігівській області Ксенії Лук’янець, на який, окрім працівників управління, запросили представників засобів масової інформації.

За словами Ксенії Лук’янець, 2020 рік видався для всіх незвичним. Причому не тільки в житті кожного українця, а й у роботі міграційної служби.

Безперечно, УДМС України в Чернігівській області мало цілі на 2020 рік, над реалізацією яких наполегливо і, вже можна сказати, що успішно, працювали. Основні з них – доступність послуг без будь-яких обмежень, підвищення якості надання адміністративних послуг, прозорість діяльності управління.

«У 2020 році створювали умови доступності наших послуг для всіх громадян, у тому числі для людей з інвалідністю. Зокрема забезпечено інформування громадян із вадами зору, слуху в режимі онлайн. Була передбачена можливість залучення сурдоперекладачів для спілкування з такими громадянами. Ці послуги користуються попитом і забезпечують доступність послуг для таких людей.

Увага була приділена облаштуванню пандусами входів до наших приміщень. І ці приклади не тільки в нашому обласному управлінні, а й у більшості територіальних підрозділів. А якщо облаштувати їх із технічних причин неможливо, вжито інших заходів, що сприяють доступу таких громадян до територіальних підрозділів управління», – розповіла Ксенія Лук’янець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджетна сесія Чернігівської обласної ради (Наживо)

Також традиційно, підбиваючи підсумки, в управлінні виокремлюють і своєрідну подію року.

«У 2020-му – це відкриття нового приміщення в Новгород-Сіверському районному секторі. Це нове приміщення за новою адресою з абсолютно іншим облаштуванням за прикладом паспортного відділу. Відкриття відбувалося за участі голови Державної міграційної служби України», – повідомила начальник УДМС України в Чернігівській області.

Були реалізовані й інші важливі цілі управління. Зокрема навіть в умовах пандемії знайшли способи підвищення якості надання послуг. Це застосування електронних сервісів, що допомагають мінімізувати контакти між людьми.

Упродовж року діяльність УДМС України в Чернігівській області була максимально прозорою та відкритою. Громадяни з різних джерел могли отримати інформацію про діяльність управління, завдяки чому кількість звернень на гарячу лінію УДМС України в Чернігівській області, порівняно з 2019 роком, зменшилася на 1100.

Один із традиційних напрямів роботи управління – робота з іноземцями та особами без громадянства. Тож іноземним громадянам надавали якісні адміністративні послуги. Також працівники управління працювали над реалізацією державної політики у сфері міграції, зокрема протидії нелегальної міграції.

Тож торік виявлено 52-х нелегальних мігрантів, прийнято 50 рішень щодо примусового повернення та примусово видворено чотирьох іноземців.

Паспортизація – це також важливий напрямок у роботі УДМС України в Чернігівській області. За словами Ксенії Лук’янець, унаслідок введення карантину, ситуація щодо оформлення паспортних документів в управлінні та його територіальних підрозділах змінилася та позначилася зменшенням попиту населення на закордонні паспорти. Тож торік паспортів громадянина України у формі ID-карток оформили більше, ніж закордонних паспортів.

І ще кілька важливих цифр. У 2020-му за надання адміністративних послуг УДМС України в Чернігівській області до місцевих бюджетів перераховано більше як 10 мільйонів гривень.

Також важливо, що упродовж звітного періоду не було зафіксовано жодного випадку корупційних правопорушень працівниками управління.

На зустрічі Ксенія Лук’янець не тільки звітувала про зроблене, адже йшлося і про плани на майбутнє.

Серед пріоритетних напрямів роботи у 2021 році – впровадження публічного сервісу «Реєстр територіальних громад» для накопичення актуальної бази даних реєстрації місця проживання громадян і передачі інформації до Єдиного Державного демографічного реєстру.

Одне з головних завдань 2021 року – впровадження спеціального програмного забезпечення «Облік осіб, які набули або припинили громадянство України» ЄІАС УМП.

Звісно, що працюватиме служба і над підвищенням якості роботи з протидії нелегальної міграції, підвищенням якості та посиленням контролю щодо надання адміністративних послуг, популяризацією паспорта громадянина України у формі ID-картки та іншими важливими завданнями. Традиційно звіт про їх виконання відбудеться через рік.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button